Micke Nylander: Till Malmö – igen!

Dela gärna!

Nu var det länge sedan jag skrev något i bloggen. Mycket som händer som vanligt, vi har derbyn att fixa kring. Där är det vi supportrar som vill en sak, polisen har sina önskemål med mera så vi jobbar stenhårt för att få saker och ting klart snarast. Håll utkik på denna hemsida!

Sen jobbar vi också med att fixa festen till hockeypremiären. WKB gäller innan matchen. Portarna öppnar klockan tolv och för förmånliga priser får du öl och käk. Grymma DJs kommer vi ha på plats också, och om vi får allt att klaffa kanske någon roligt gäst kommer förbi och snackar lite hockey.

Men anledningen att jag skriver denna gång beror helt enkelt på det besked som nådde oss för någon timme sedan. Matchen i Malmö kommer att spelas om. Personligen är jag jäkligt glad för detta. Att det inte går att fastställa vem eller vilka som slängde knallskott är en direkt passning till Malmö FF, som jag även försökte ge i diverse intervjuer jag ställt upp i: Det går inte att döma någon utan soklara bevis och bevis hittar du i ett fungerande kamerasystem som täcker HELA arenan, samt att man behöver mer personal för att kunna säkerställa säkerheten kring arrangemanget. Detta är något Malmö fått lära sig under säsongen, nu ges man en chans till.

Det betyder också att VI ges en chans att ta över Malmö igen. I skrivande stund har vi inte fått något datum för matchen som ska spelas om, men vi hoppas att det faller väl in så att vi återigen kan bli riktigt många nere i Skåne. Det är inte ofta vi får chansen att festa loss två gånger i Malmö inom loppet av några månader: Nu ska vi ta chansen!

Bussalternativ, resealternativ med mera, spikas så fort vi får datum.

Och, ursäkta om jag bli ännu mer personlig i detta inlägg, men jag känner en enorm glädje över detta besked. Jag har kämpat för att medierna, de som inte fattat supporterkulturen, och därmed allmänheten ska förstå att den stora massan, majoriteten av supportrarna som var i Malmö, bara ville festa och ha roligt. Det var vi som blev drabbade, men nu har vi också vunnit denna kamp. Därför är detta ett riktigt bra beslut som är taget.

Vi ses snart på Stadion och Hovet och förhoppningsvis i Malmö också!

// Micke Nylander, ordförande Järnkaminerna.