Tio tysta minuter för svensk fotboll

Dela gärna!

Efter de tio tysta minuterna vill vi att alla Djurgårdare massivt visar hur mycket en levande och högljudd publik på läktarna betyder genom att delta i tifot och sjunga halsen av sig för att stötta DIF och överrösta packet på andra sidan. Men de första tio hoppas vi alltså att hela publiken på Råsunda sluter upp i en tyst manifestation, för att sedan visa på kontrasten när vi kör igång för fullt.

Manifestationen, som är landsomfattande och omfattar alla matcher i omgång 24 och 25), är en del av Positiv Läktarkultur (läs även JK:s tidigare text om manifestationen) och går i korthet ut på att visa att vi supportrar vill få ett stopp på de saker som skadar Djurgårdens IF och svensk fotboll i allmänhet.

Vi supportrar säger stopp

Vi vill med tio tysta minuter visa att vi tar avstånd från:

– Enskilda individers illdåd, allt från inkastade föremål till läktarvåld.

– Kollektiva bestraffningar på otydliga grunder.

– Oproportionerliga rubriker och allmän hetsjakt i media.

– Politiska beslut som gör det svårare att gå på fotboll och hotar rättssäkerheten.

– Den framtid vi kanske går till mötes om fotbollspubliken fortsätter att ses om ett problem istället för en tillgång.

Vi på läktarna är en stor del av svensk fotboll och när vi är som bäst är stämningen i Allsvenskan i världsklass. Med tio tysta minuter i början av matchen vill vi visa vad konsekvenserna kan bli för svensk fotboll om vi inte alla tar vårt ansvar för att förändra situationen – vi i publiken, föreningarna, Svenska Fotbollförbundet, media, politiker och alla andra som påverkar svensk fotboll. Vi supportrar tar nu initiativet, och hoppas att övriga parter hänger på.

Från minut tio och framåt så kör vi igång med full kraft på läktarna för att visa vad allting handlar om – en levande och högljudd läktare som gör allt för att ge Djurgårdens IF det stöd de behöver för att ta tre poäng.

/Järnkaminerna, Fabriken och Ultra Caos Stockholm

SES PÅ RÅSUNDA!