Idag är vi alla Lokomotiv Yaroslavl

Dela gärna!

På onsdagseftermiddagen kom de hemska nyheterna från Ryssland som talade om en flygkrasch där hela KHL-laget Lokomotiv Yaroslavl omkommit. En av de avlidna spelarna var svenske målvakten Stefan Liv.

Järnkaminerna känner djup sorg. Vi vill skicka våra kondoleanser till HV71, som varit med och fostrat en av Sveriges bästa målvakter, till North Bank Supporters, som förlorat en av sina största hjältar, till alla andra HV-supportrar och människor som har haft med Stefan Liv att göra genom åren men också naturligtvis till Stefans närmaste anhöriga.

Olyckan slet loss ett helt hockeylag från hockeyvärlden. I denna stund vill vi försöka visa på vårt perspektiv – supportrarnas. Vi tycker det är viktigt att nu skänka våra tankar till Lokomotiv Yaroslavls supportrar. Igår dog inte bara deras favoritspelare. Igår dog deras hjältar, deras idoler, deras förebilder, deras framtid, deras drömmar, deras hopp. Föreningen som de älskat försvann i ett ögonblick.

Vi kommer aldrig att kunna förstå hur det känns. Det ger oss rysningar bara av tanken på att samma sak skulle inträffa med vårt älskade Djurgården. Det enda vi kan göra är att skicka våra varmaste tankar till alla de runtom i hela hockeyvärlden som direkt eller indirekt berörts av flygkraschen. 

Idag är vi alla Lokomotiv Yaroslavl.