Dubbla derbyn – dags att visa våra färger

Dela gärna!

På måndag möter vi Gnaget i fotboll på Råsunda. På tisdag möter vi Gnaget i hockey på Globen. Den jävla derbyångest som det innebär att möta Solna i två sporter på två dagar ska vi se till att förvandla till något konstruktivt, något som hjälper Djurgå’rn att knäppa råttorna på näsan både på gräs och is.

Det kommer knappast att vara hemtrevligt på Råsunda, det är det aldrig. Inte fan bryr vi oss om det. När spelarna gör entré på måndagen ska vår sång eka genom hela Solna (efter 10 tysta, minuter läs mer här). Den som inte sjunger kan lika gärna skita i att köpa den där södra nedre-biljetten redan nu.

Ett dygn senare fortsätter vi inne i Globen där vi ska sätta tonen för hockeyderbyna direkt. Packet ska inte få göra sig hörda överhuvudtaget. Det är vi som sätter nivån på svenska hockeyläktare.

För att vi ska kunna genomföra de här derbyna och få gnagarna att bara stå med öppna munnar och gapa över vår sång måste vi förhålla oss till några enkla riktlinjer. Stå tätt på södra, lyssna på klackledarna, tokhetsa mot folk som inte sjunger, kör utav bara helvete.

Om du har rösten kvar på onsdagsmorgonen har du inte gjort tillräckligt för DIF.