Ny säsong – vilka är de nya spelarna?

Dela gärna!

När Djurgården på lördagen gör entré på Hovet för möte med Modo är det med ett gäng nya och ett par nygamla spelare i truppen. Detta har hänt under “silly season”.

Två spelare som var med i silverlaget våren 2010 har återvänt till DIF efter misslyckade äventyr i Nordamerika. Det är givetvis målvakten Gustaf Wesslau och den amerikanske backen Kyle Klubertanz vi talar om. Dessutom har Daniel Tjärnqvist äntligen flyttat hem igen. Senast han spelade med brorsan Mathias under Hardy Nilsson blev det dubbla SM-guld.

Annars passade Djurgården på att plocka två av Södertäljes bästa anfallare när klubben åkte ur elitserien. Målskytten Mattias Carlsson och tvåvägscentern Jonas Almtorp blir nya bekantskaper för Hovets publik.

Övriga nyförvärv har plockats upp från J20-laget där framför allt backen Philip Holm och ytterforwarden Pontus Åberg visat framfötterna på försäsongen.

Owuya, Falk och Krüger bland förlusterna

Bland spelarförlusterna återfinns målvakterna Mark Owuya och Stefan Ridderwall, backarna Staffan Kronwall och Oscar Eklund, legendaren Nichlas Falk (som lagt skridskorna på hyllan) och playmakern Marcus Krüger.

Dessutom har Mika Hannula, Daniel Widing och Stefan Lassen lämnat laget. När det gäller unge Mika Zibanejad är läget fortfarande ovisst. Tar han en plats i Ottawa Senators är han förlorad för DIF – gör han det inte kommer han att lånas ut för spel i elitserien.

Till torsdagens segermatch mot HV71 fick Djurgården klara sig utan Daniel Brodin som är skadad. Josef Boumedienne testades på matchdagen men missade matchen han med. Det är oklart om de kan vara med mot Modo.