Fotbollsderbyt: Matcherna i matchen

Dela gärna!

Det finns tre dueller på Råsundas gräs som är extra viktiga för Djurgården i måndagens derby mot Solna aik. Dessa är följande.

Jani Lyyski och Joona Toivio vs “The Non-Banguras”

De båda finska mittbackarna såg bortspelade ut på Trelleborgs mål i DIF:s senaste allsvenska match och måste vara på tårna i derbyt. De ställs mot någon av de anfallare som i Mohamed och Teteh Banguras frånvaro varit tvungna att kliva fram. Troligtvis blir det Viktor Lundberg och Kwame Karikari, men det kan också bli Admir Catovic. Självklart hade det varit svårare att möta “The Banguras”, men det krävs trots det en förbättring för att stå emot Solna aik:s anfall.

Peter Nymann vs “NEJ”

Om dansken med de snabba benen kan komma igång igen efter att ha varit anonym i ett par matcher blir han fullständigt livsfarlig. Detta med tanke på att han möter en av de minst rörliga ytterbackarna i allsvenskan, Nils-Eric Johansson. Kommer Nymann runt på kanten kommer det att komma många farliga inlägg och inspel mot anfallarna.

Mattias Jonson vs Mattias Jonsons knä

Ja, det verkar ju som att han faktiskt kan komma att starta i derbyt trots knäskadan han ådrog sig senast. Självklart finns det inget att spara på längre och det är logiskt att han är med i truppen. Ska han gå sönder en gång för alla är det givetvis samtidigt som han kämpar ner Gnaget. En kamp mot klockan går i detta nu för att det “bara ska vara smärta” och för att hela laget ska få ett lyft i och med hans närvaro på planen. Med i truppen är han hur som helst.