Hockeyderbyt: Matcherna i matchen

Dela gärna!

Förra säsongen inleddes derbyformen makalöst dåligt men DIF ryckte upp sig mot slutet och blev med nöd och näppe bäst i derbystatistiken i och med derbysegern i den femte matchen mot Solna aik. Här är matcherna i matchen som kan avgöra den här säsongens första hockeyderby.

Mathias Tjärnqvist vs Viktor Fasth

Om det är någon som kan få AIK:s succémålvakt ur balans så är det styrningarnas världsmästare, lillebror Tjärnqvist. Inte ens Fasth kan få stopp på puckar som ändrar riktning i sista sekund, det måste DIF utnyttja bättre än man gjorde ifjol. En tung derbyförlust för Fasth och Gnaget i början av säsongen kan kanske vara det som får “hockeyfebern” i Solna att svalna igen efter slutspelet i våras.

Daniel Tjärnqvist vs Linus Videll

Storebror “Tjärna” har imponerat i de inledande matcherna och visar upp en stabilitet vi sett hos få DIF-backar de senaste året. Han får lov att ta hand om Solna aiks största offensiva hot – Södertäljevärvningen Linus Videll. Han har redan gjort två mål och är säkert sugen på att sänka Djurgården.

Pontus Åberg vs Dick Tärnström

Okej, unge Åberg kanske inte är det största offensiva vapnet Hardy Nilsson kan plocka fram men han har visat sig mest rörlig av alla i de två första matcherna. Tärnström är förvisso rutinerad men nuförtiden alldeles för långsam. Kan Åberg och de andra yngre spelarna i DIF (Cehlin, Norman m.fl.) snurra upp honom blir hela Solna aiks försvar instabilt. Då är det bara att slå till.