Inför: fredagsmatch mot Kalmar

Dela gärna!

Djurgården kommer till matchen med två raka segrar, framförallt den senaste segern i derbyt mot gnaget har förhoppningsvis ha givit spelarna en rejäl dos självförtroende. Kalmar kommer också från en 1-0 seger, men mot särklassiga jumbon Halmstad. Det mest minnesvärda från den matchen verkar ha varit att lagkaptenen och Kalmarikonen Henrik Rydström bröt fejset och nu testar på livet som sjukhusbloggare.

I våras möttes Djurgården och Kalmar inför fullsatta läktare i invigningsmatchen av Guldfågeln arena, med ett nedrest djurgårdståg på bortaläktaren. DIF tog ledningen men Kalmar utnyttjade slarv i DIF-försvaret och vände till 3-1, innan DIF reducerade genom Calle Björk och var ytterst nära att kvittera i slutminuterna. På fredag hoppas vi så klart att DIF tar ledningen igen, men att slarvet i försvaret kan undvikas och att den helhjärtade arbetsinsatset från derbyt återupprepar sig. Frågetecken är om Kebba får nytt förtroende som mittback efter den fantastiska insatsen mot Solna, om Kasper Hämäläinen och Joona Toivio har repat sig från sjukdom i veckan, samt vem som ersätter den avstängde Kennedy på topp. I Kalmar får man som vanligt se upp med någon av alla de brassar som brukar befolka de offensiva positionerna, men den interna skytteligan leds av yttermittfältaren Erik Israelsson på sex mål, lika många som Kennedy som leder DIFs interna skytteliga. Bakåt är Kalmar ett av allsvenskans tätaste lag med endast 27 mål insläppta på 25 matcher. Mycket talar således för en målsnål tillställning och för DIF gäller det att vara extra vaksamma på fasta situationer, där Kalmar har ett samtränat lag, bra inläggsfötter och starka huvudspelare. Framåt gäller det att straffa Kalmars trögfotade centrallinje, där förfogar DIF över betydligt kvickare fötter.