Veckans hockey: Luleå och Timrå borta

Dela gärna!

Djurgården har inför säsongen blivit favorittippat lite varstans och om de tipsen ska infrias är det ett stabilt grundspel och en jämn ström av poäng, såväl i toppmatcher som mindre hypade tillställningar som är nyckeln dit. Hittills går det inte att dra några större slutsatser än att Daniel Tjärnqvist är en jätteförstärkning och att Gustaf Wesslau ser ut att vara så bra som när han lämnade, minst.

Först ut på Norrlandsturnén är Luleå på torsdag, ett lag som har stigit snabbt på många djurgårdares rankning över hatlag efter deras vidriga uppträdande i vårens kvartsfinalserie. Även Luleå är likt DIF av många topptippade för året men har inlett lite svagare än DIF, två förluster varav en oväntad övertidstorsk mot nykomlingen Växjö. Laget med det spräckta rövhålet som klubbmärke utlovar dock revansch och ett taggat lag på sin hemsida. Som hemligt vapen har de som vanligt Lars “Hudfärgs-osten” Bergström som springer bakom båsen och letar saker han kan skriva anmälningar mot motståndarna för, som till exempel tackling mot puckförare eller andra regelvidrigheter. Vi tror på en målsnål match och hoppas för övrigt på att Christian Eklund får spela några byten mot Chris Abbott.

Nästa anhalt är bottentippade Timrå på lördag. De har visserligen inlett lite bättre än Luleå med en övertidsseger mot Skellefteå, men har man torskat mot gnaget med 5-1 är man verkligen generalusla. I mål står vår före detta burväktare Stefan Ridderwall och ska försöka hålla Timrå kvar i elitserien. Det är troligen den enda relationen DIF har till Timrå, Sveriges mest anonyma lag. De kommer tydligen från strax utanför Sundsvall, vi försökte googla på nätet för att hitta mer information om laget, men allt vi hittade var en hemsida från 1997. Vad gäller själva matchen gäller det verkligen att få upp tempot för DIFs del, då ska inte Timrå ha någon chans. Se också till att inte Yared Hagos gömmer sig i packningen när vi ska därifrån, något trick verkar han ju ha för att spela i samtliga elitseriens klubbar.