DIF kan fortsätta lyfta från strecken

Dela gärna!

Sebastian Rajalakso blev matchhjälte med två mål på fredagskvällen när Djurgården tog tre poäng mot Kalmar trots spel med en man mindre efter Nicolaj Aggers utvisning.

På måndagen kommer IFK Göteborg till Stadion och ett DIF som nu befinner sig på lite säkrare mark. Det är dock bara fyra poäng ner till kvalplatsen och Syrianska (som dock har två matcher mer spelade).

En försvagning av truppen är att Aggers avstängning men samtidigt är glödhete Kennedy Igboananike åter med i truppen efter att han varit avstängd mot Kalmar. Han lär också ta danskens plats i startelvan och bilda anfallspar med Mattias Jonson.

Den klarast lysande stjärnan i IFK Göteborg är givetvis anfallaren Tobias Hysén, med förflutet i DIF, som gjort 15 mål hittills den här säsongen. Djurgårdens mittlås måste hänga med i svängarna där, annars kan det bli en tung kväll.

Notera att…

Joel Riddez fortfarande saknas efter sviterna av en borreliasjukdom.

…IFK Göteborg bara vunnit en av de senaste fem matcherna. Man har dock spelat tre oavgjorda.

Johan Oremo fick en dryg kvarts speltid mot Kalmar efter att ha varit utanför truppen i derbyt mot Solna aik. Mer spel mot Göteborg?