Veckans hockey v. 39

Dela gärna!

DIF-Brynäs 27/9 19.00

På tisdagen kommer Gävles stolthet till Hovet, ett lag som överraskat lite i säsongsinledningen där pigge och unge centern Calle Järnkrok varit den som visat mest framåt. Längst bak är det dock Niklas Svedberg som hållit tätt medan veteranen Johan Holmqvist bara fått förtroendet i en match hittills.

Djurgården jagar första Hovetsegern för säsongen efter förlusten i hemmapremiären mot Modo. Jimmie Ölvestad är fortfarande avstängd efter en tackling mot Luleå och axelskadade Daniel Brodin kan kanske vara tillbaka till lördagens match. En minnesvärd match lagen emellan förra säsongen var när DIF vände 0-3 från den första perioden till seger 4-3. Då var det Mario Kempe som satte det avgörande målet.

Färjestad-DIF 29/9 19.00

Säsongens första klassikermöte mellan modern tids två stora lag i svensk hockey äger rum på torsdagen i Karlstad. Färjestad har när veckan inleds bara tre poäng på fyra spelade matcher men brukar komma igång ju längre säsongen lider. Det blir dock intressant att se hur stämningen utvecklar sig i Löfbergs Lila Arena om hemmalaget fortfarande ligger på kvalplats och sen hamnar i underläge mot DIF.

För första gången på länge vann DIF samtliga (två) bortamatcher mot FBK förra säsongen men värmlänningarna segrade två av tre gånger på Hovet. Målvaktsfrågan är dock akut för dem just nu då både slutspelssuccén Christopher Nihlstorp och nye Fredrik Pettersson-Wentzel inte övertygat i säsongsinledningen.

DIF-Växjö 1/10 16.00

Helgmatchen blir en drabbning mot nykomlingarna och elitseriedebutanterna Växjö Lakers. De har inlett säsongen okej men inte mer än så. Mest har målvakten Martin Gerber imponerat vilket är logiskt med tanke på hans meriter. I övrigt har nyförvärven Mike Iggulden och Tomi Kallio producerat framåt.

Till denna match kan Daniel Brodin äntligen vara tillbaka i spel efter att hans axel krånglat. Detta har gjort att han missat hela säsongsinledningen. Det återstår att se om duktige Pontus Åberg i så fall petas eller om någon av de mer rutinerade anfallarna får kliva åt sidan.

Biljetter

Hemmamatcherna: via http://difhockey.se/biljettkategorier.php?typ=klack eller i DIF Hockeys butik i Globen Shopping.

Färjestad-DIF: Direktinsläpp