Blogg: "Att det ska vara så jävla svårt att gå på fotboll…"

Dela gärna!

Det är inte lätt att vara fotbollssupporter. Biljettpriserna i matchen borta mot Syrianska är katastrofala. Att tvingas betala över 200 kronor, så mycket som 250 för de som går in på direktinsläpp, är precis som UCS skriver på sin hemsida, ett rent jävla hån!

Vi har jobbat i flera dagar för att få till en förändring av de här priserna. Nu har vi fått ett slutgiltigt nej och därför vill vi berätta för er hur det hela har gått till.

I fredags för snart en vecka sedan fick vi till oss priserna. 210 kronor för biljetter på förköp, 235 om du köper via ticnet och sen 250 kronor för direktinsläpp. Priset för direktinsläpp berodde på att man önskade att supportrarna skulle köpa förköp för smidigare hantering vid arenan. Till skillnad mot våra antagonister från Solna fick vi inte tillgång till kortsidan för 170 kronor.

Argumentet för att inte få kortsidan, ett beslut taget gemensamt av DIF och Syrianska, är en oro för att nya problem likt det som hände på Syrianska-Solna aik i våras ska uppstå då säkerheten på Södertälje Fotbollsarena visat sig vara bristfällig, främst på kortsidan nära långsidan där Syrianska har sin publik. Säga vad man vill om det beslutet, men priset är fortfarande för högt.

Vår ordförande och vår reseansvarige satt därför i tisdags i ett möte med representanter från Djurgården där vi bad dom att jobba för att sänka priset till 200 kronor. Detta skulle kollas upp med Syrianska. Efter lunchen kom UCS med en smart idé som sa att man kunde öppna upp halva kortsidan för Djurgårdare till priset av 170 kronor. Detta var en idé som både vi och DIF gillade och bad Syrianska kolla på också. 

Sent igår kväll kom beskedet. Det blir ett nej för både prissänkning och kortsidan.

Under denna tid har vi resonerat om vi ska gå ut med information eller om vi ska vänta tills vi har alla fakta. UCS och Fabriken gjorde tidigt klart för oss att de väljer bort matchen om priset är över 200 kronor. Vi hade full förståelse för det redan från början.

Vill man betala priset och se denna otroligt viktiga match ska man göra det. Men vi har full förståelse för alla djurgårdare som inte vill betala priset och därmed väljer bort matchen. 

Flera styrelsemedlemmar väljer att stanna hemma.

/Micke Nylander och Viktor Adolfsson