Sexpoängsmatch när DIF drar till Tälje

Dela gärna!

När Djurgården på fredagskvällen ställs mot Syrianska på Södertälje Fotbollsarena är det en riktig ödesmatch. I hemmalaget återfinns också tre före detta djurgårdare, mer eller betydligt mindre omtyckta bland sina gamla supporterled. Abgar Barsom, Johan Arneng och Sharbel Touma spelar på “Suryoyes” mittfält.

I DIF saknas Joona Toivio som orsakade straff och blev utvisad senast mot Göteborg efter att han i matchinledning pangat in vad som kan vara årets mål. Danske Nicolaj Agger är dock tillbaka i truppen efter sin avstängning. Det återstår att se om laget klarar sig undan röda kort denna gång.

I tabellen skiljer det just nu fyra poäng mellan lagen. Om det blir en bortaseger i Södertälje talar allt för att Djurgården säkrat kontraktet, även om det ändå inte skulle vara 100 % klart.

Notera att…

…i Toivios frånvaro är vänsterbacken Joel Riddez tillbaka i truppen. Frågan är om han får någon speltid.

Philip Hellquist fick starta senast men byttes ut efter att ha misslyckats med det mesta. Tar Jonson eller Youssef hans plats?

…Djurgårdsförvärvet Nahir Oyal spelar i Syrianska året ut – men är skadad och ser ut att missa matchen.