Veckans hockey v. 40

Dela gärna!

4/10 Skellefteå-DIF 19.00

Efter den knappa hemmasegern mot Växjö, där Djurgården trots tre poäng inte alls var nöjda med insatsen, drar laget norrut för att möta Skellefteå. De gulsvarta fjolårsfinalisterna har inlett serien okej men inte mycket mer. Tisdagens möte kan dock innebära att de passerar DIF i tabellen – om de vinner.

Viktige powerplay-backen Andreas Holmqvist ser ut att bli borta ett bra tag till, ett tungt avbräck för ett Djurgården där både Philip Holm och Erik Gustafsson fått mycket speltid. De var inför säsongen ansedda som extrabackar men har skött sig åtminstone godkänt. Defensivt viktige David Printz har dock saknats de senaste matcherna. Han missar även tisdagens match, liksom Christian Eklund som klev av senast.

8/10 Frölunda-DIF 16.00

Göteborgslaget Frölunda, som ifjol missade slutspel och ett tag placerade sig som jumbo i elitserien, har gått fram som tåget i säsongsinledningen. De har bara en förlust hittills och endast släppt in sex mål på sju matcher. Lördagens match kan dock, om veckans övriga resultat går åt rätt håll, visa sig vara en tidig seriefinal mellan DIF och Frölunda.

“Lill-Kenta” Johansson har bland annat återförenat den så kallade dragkedjan med Jari Tolsa, Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg men DIF-backarna måste även se upp med anfallare som Mathis Olimb och Fredrik Pettersson. Framför allt gäller det för backarna att städa undan framför Gustaf Wesslau. Trots att DIF-målvakten imponerat har laget släppt in flest mål i serien.