Veckans hockey v. 41

Dela gärna!

DIF-Linköping 13/10 19.00

Ständigt storsatsande Linköping har inlett säsongen okej och placerar sig på en femteplats för tillfället. Djurgården vann senast laget spelade på Hovet men kan få det tufft och formen är minst sagt ett frågetecken. Skadorna har också satt sina spår i truppen men till LHC-matchen är i alla fall Christian “Fimpen” Eklund tillbaka.

Spelarna verkar också vara riktigt taggade. På onsdagens träning kastade Stefan Söder och Fredrik Claesson handskarna och slogs till blodvite uppstod. Är det ett tecken på dålig stämning eller bra inställning? Det kanske matchen mot Linköping kan visa.

DIF-Skellefteå 15/10 16.00

På lördagen kommer serietvåan Skellefteå till Stockholm. Saik är i bra form just nu och nu har även lagkaptenen Jimmie Ericsson (två mål i måndagens match mot Brynäs) kommit igång efter en trög inledning. I laget finns förre djurgårdaren Oscar Möller som är hemma i Sverige efter att ha växlat mellan spel i AHL och i NHL-laget Los Angeles Kings ett par år.

Skellefteå var något av en drömmotståndare för DIF förra året då det alltid blev minst en poäng. I årets första match mellan lagen blev det dock förlust på bortaplan med 2-4.