Match igen mot Malmö borta

Dela gärna!

Resultatet av de många oklara turerna är att matchen ska spelas kl 11:00 imorgon, vilket förmodligen är nytt rekord för hur tidigt en match i allsvenskan har spelats. Vi får se hur många skåningar som väljer bort lördagsmorgonens traditionsenliga spiddekaga för fotboll mot nyblivna ärkefienderna Djurgårdens IF. Våra många uppläxningar av Malmö på planen såväl som på läktarna sedan vårt gemensamma år i Superettan 2000 har tydligen satt djupa spår i di himmelsblåe och efter att för första gången ha blivit utsatta för den inkompetens från förbundet som vi djurgårdare är betydligt mer vana vid, skyller de nu allt på oss.

Det gör tydligen ont när man helt plötsligt inte får det man är van vid av förbund och inställsamma medier, för vi hörde inga indignerade protester om rättvisa och justitiemord när Malmö fick ett guld till skänks 2004 efter att ha spelat med en oregistrerad Afonso Alves, något som annars alltid ger poängavdrag. Men då satt MFF:s Bengt Madsen i styrelsen både i SvFF och SEF, klart det var två kompetent välfungerande organisationer då utan några inslag av jäv. Nomineringarna till Fotbollsgalan släpptes precis men i några klasser är segrarna redan solklara; årets hycklare, årets gråtbebisar, årets arenaarrangemang (avstängda kameror), årets töntar samt en vandringspokal som decenniets kartläsare. För vi har väntat på er i Stockholm sedan 2000 men ni har fortfarande inte hittat till Stockholms Stadion en enda gång i nummer som skulle imponera på någon annan än Kvastarna, är det baklängeshoppen som ställer till navigationen?

I matchen imorgon väntas Malmö ställa upp med elva spelare och en gnagare som tränare. Det är dock oklart om de kommer spela i de vanliga ljusblå tröjorna eller om det blir offerkoftor istället. På läktarna kommer det vara flera tusen helt rasande Mff-are, så arga att de har rivit sitt hår, slitit sina bröst och brutit sina kukar i tusen bitar så till den grad att de till och med skrivit in falska namn på JK-bussen ner till Malmö. Om Per Ågren ska se matchen är oklart.

FRAMÅT STOLTA DJURGÅRDEN!