Veckans hockey v. 42

Dela gärna!

Linköpings HC-DIF 19/10 19.00

För ovanlighetens skull spelar Djurgården hockey på en onsdag, den här gången borta mot Linköping i Cloetta Center. Lagen möttes även förra veckan, då slutade det med DIF-seger (4-1) hemma på Hovet i en match som LHC aldrig riktigt kom in i.

På bortaplan lär det bli tuffare men skadeläget ser i alla fortfarande bra ut. Bara Andreas Holmqvist och Mattias Carlsson saknas bland Hardy Nilssons mannar.

DIF-Luleå 22/10 18.30

Fjolårets fiender från kvartsfinalen gjorde sig knappast mer önskvärda i Stockholm under försäsongen när lagen drabbade samman i ett stort slagsmål efter slutsignalen i European Trophy. När lagen möttes på bortaplan i säsongsinledningen blev det Luleåseger med 5-2.

På lördagen kommer norrbottningarna till Globen för första gången det här året. Mottagandet lär bli hett med tanke på den historik som numera finns mellan klubbarna. Spelmässigt blir det dock tufft för Djurgården – Luleå har inlett säsongen bra och ligger när veckan inleds på en fjärdeplats i serien. De är ett av lagen som DIF måste haka på nu för att inte halka efter.