Veckans hockey v. 43

Dela gärna!

DIF-HV71 27/10 19.00

När Djurgårdsveckan inleds först på torsdagen är det med ett DIF utanför niondeplats som möter serietrean HV71 hemma på Hovet. De två senaste hemmamatcherna har slutat med 1-3-förlust och det krävs en rejäl uppryckning snart om det ska bli den topplacering många trott på inför säsongen.

Mot HV71 har dock DIF ett riktigt positivt minne när man vann på bortaplan i premiären då Pontus Åberg avgjorde matchen med sitt 2-0-mål. Han är en av få spelare som imponerat under de första 14 matcherna. Mot Luleå senast såg försvarsspelet svagt ut, något som också måste förbättras mot ett anfallsglatt HV.

Modo-DIF 29/10 18.30

Trots stor satsning och massa NHL-rutin i ledarstaben har Modo misslyckats fatalt hittills den här säsongen. Laget förlorar match efter match och ligger just nu på kvalplats i elitserien. Frågan är hur stort tålamod man har i Örnsköldsvik med ledningen, oavsett om det är “Foppa” och Näslund som styr och ställer.

I Ö-vikslaget återfinns också flera före detta DIF-spelare. Nicklas Danielsson var en av de bättre ifjol och i år har både Dick Axelsson och Mika Hannula tillkommit. Axelsson ska dock opereras och blir borta minst en månad. En av lagets blott fyra segrar togs dock på Hovet i den andra omgången efter ett ryck i tredjeperioden. Den matchen slutade 1-4.