Demonstration mot polisens fakturering av idrottsföreningar

Dela gärna!

Ikväll genomför Järnkaminerna sin demonstration mot Stockholmspolisens beslut att ta betalt för sina tjänster. Följande gäller.

I korthet så anser Järnkaminerna att beslutet att ta betalt för polisens insatser är konstigt och att det slår fel. Föreningarna lägger miljoner kronor om året på säkerhetsarbete och dessutom genererar de ett plus till den allmänna välfärden även efter att poliskostnaderna räknats bort. 

Att nu behöva betala för polisens beskydd innebär sannolikt att man kan komma behöva dra ner på både det egna säkerhetsarbetet, och att pengarna som ett fullsatt Globen genererar (runt 3,2 miljoner kronor i turismintäkter enligt Stockholms stad http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2010/04/15/roda-laktare-bra-for-stockholms-naringsliv/) nu minskar. Polisens fakturering innebär sannolikt alltså att föreningarna kommer dra in mindre pengar än tidigare till saker som skolan, vården och just polisen.

Vi tror och hoppas att det faktum att polisen nu kommer att arbeta runt Globen på ytor som vigts åt demonstrationer kommer innebära att föreningarna inte kommer betala för polisinsatserna där. För frågan är varför Djurgården eller Solna aik ska betala för poliser som bevakar en demonstration?

Praktiskt inför demonstrationen

Demonstrationen i kväll genomförs utanför Globens entré 6, alltså vår normala klackentré. Hur man väljer att protestera mot polisens debitering av idrottsföreningar är upp till var och en, men vi kan tänka oss bland annat: stå i kö och gå in på matchen, sjung om kärleken till Djurgårdens IF, sjung om hur vi betalat för polisens mössor, sjung om vad vi tycker om gnaget, eller genom att snacka med polarna.

Vi har demonstrationstillstånd mellan 16.00 och 22.00, så allting i området utanför vår entré till Globen är att betrakta som en del av demonstrationen.

Under demonstrationen kommer Järnkaminernas funktionärer vara utmärkta med vita armbindlar, tveka inte att prata med oss om du undrar något kring arrangemanget, eller om du också vill vara funktionär.

Ses på WKB innan match, DIF mot rubbet!