Polisen ljuger om demonstrationen

Dela gärna!

I Polisens pressmeddelande efter derbyt i måndags påstod man att endast sex personer demonstrerade enligt det tillstånd som givits tidigare. Detta kan Järnkaminerna nu bevisa var en medveten lögn från Polisen. Klicka på dessa två länkar för att se det tillstånd som Järnkaminerna fick – underskrivet av polisintendent Isabel Thorén – där det klart och tydligt framgår vilket område som omfattas av demonstrationen:Tillståndet och karta över demonstrationsområdet.

Här kan vi alltså, till skillnad från Polisen, bevisa vad som sades. Notera gärna diarienumret högst upp på bilagan med kartan, det är alltså en offentlig handling som kan begäras ut av den som vill dubbelkolla våra påståenden.Samtidigt säger Polisens presstalesperson Diana Sundin att det var “som vilket derby som helst” och i bland annat TT:s artikel hävdas det att “protesterna uteblev“.

Alla som var på plats såg nog det demonstrationståg som gick genom den anvisade demonstrationsytan innan match, något som även DN fångade på bild. Enbart antalet funktionärer med vita armbindlar inom demonstrationsområdet var många gånger fler än sex stycken.

Järnkaminerna tycker det vore mycket intressant att höra från någon som var utanför vår sida av Globen innan match och mot förmodan inte såg demonstrationståget.Den här historien får Järnkaminerna att känna två saker:

1. Det är synd att Polisen av någon anledning känner att de behöver ljuga för att framstå i bättre dager.

2. Det är synd att påståenden i pressmeddelanden från Polisen tas för sanning av svenska medier.