30 år i Djurgårdens tjänst

Dela gärna!

Den 18 november 1981 bildade några engagerade Djurgårdare Blue Saints. 1997 bytte föreningen namn till vad den heter idag – Järnkaminerna.

2011 har varit ett år av firande för Järnkaminerna, vilket kanske märkts framför allt på det klassiska tifot på JK-dagen på Hovet i januari och på storsatsningen mot Malmö i somras.

Men egentligen är det hela inte så komplicerat och det vissa kallar firanden vill vi kalla vardag. Järnkaminerna har funnits i 30 år för att vi ger Djurgårdare chansen att göra det vi älskar mest – följa Djurgårdens IF och umgås med Djurgårdsfamiljen.

Just idag firar vi detta 30-årsjubileum med att åka med två bussar till Växjö. Kanske är det ändå det bästa firandet av allt och något som vi Djurgårdare alltid varit bra på – åka till en håla, ta över den och sedan åka hem igen. Varken mer eller mindre. DIF mot rubbet.

30 år i Djurgårdens tjänst ska bli minst 30 år till. Idag den 18 november tycker vi det därför är på sin plats att höja glaset och tänka en stund på alla Djurgårdslegender i våra supporterled, allt från de som bildade Blue Saints för 30 år sedan till de som idag är engagerade. Alla dårar, alla hjältar, alla sköna snubbar, alla de som haft Djurgårdens IF som en livsstil snarare än ett intresse.

Innan vi blir för sentimentala så avbryter vi här och presenterar ett youtubeklipp som förvisso gjordes för inte så länge sedan men som kanske är det bästa sättet att visa varför vi gör det vi gör och varför Järnkaminernas 30-årsdag är värd att fira: http://www.youtube.com/watch?v=ckByZsL22tw

Skål för Djurgår’n!

/Järnkaminerna