Avsked till en 100-åring

Dela gärna!

Om ungefär elva månader kommer vi att stå där. Ett flertal med tårar i ögonen. Många med en tomhet inombords som bäst kan beskrivas med förlusten av en kär vän, en kärlek eller att som barn flytta till en ny stad och lämna sitt rum, sitt hus, kamraterna i skolan och alla de minnen man växt upp med. Vissa med ilska över att vi inte stannar kvar ytterligare ett år.

Gamla rävar som suttit på Stadions bänkar så pass länge att träsmaken satt sig i ryggmärgen och blivit någon form av godartad skabb. Är därför dem är så griniga? Junisar med midjeväskor som ännu inte till fullo hunnit förstå och insupa fascinationen med Stockholms Stadion, men som idag lever Djurgårn, pratar Djurgårn och sjunger för Djurgårn. De som sporadiskt går på matcher en varm sommardag för att njuta av världens vackraste arena.

 

Generationer av DIF

Vissa av oss har fått glädjen att se vårt fotbollslag ta fler än tre SM-guld. Vissa frälstes av Djurgården när Mackan, PEO, MP, Kim Isak, Adde och våra andra hjältar tog klubben till SM-guld för första gången på 36 år. Andra frälstes av att för första gången på stadion få höra växelramsan ”Full Fart Framåt – Håll Tätt Bakåt” mellan Sektion F och klacken eka innanför teglet. En sång som på den tiden hade fått valfritt tak i valfritt land att lyfta flera gånger om.

 

När de fick höra ”Vi är från Stockholm, från Stockholms Stadion” så högt att nackhåren reser sig. Ett fåtal kanske fick sin aha-upplevelse så sent som för sex veckor sedan på Östra Station efter avslutningsmatchen mot Gefle när sången ”Det hörs ett rop ifrån stadion” fick sitt genombrott. Kanske var det först då storheten med Djurgårdsfamiljens unika stämning slog rot i dennes själ.

Det är ett positivt flow som idag genomsyrar föreningen, såväl från DIF som från oss supportrar. Det finns en framtidstro om att vi återigen kommer att visa att vi är sveriges bästa fotbollsförening, såväl på planen som på läktarna.

 

Från Stadshagen till Stadion

Många börjar redan känna av den fotbollsabstinens som under ett par år har varit nästintill obefintlig, i alla fall för mig. Det snackas på forum, på barer, på möten, på gator och torg. Senast Silly Season var lika silly som i år var länge sedan. Någonting är på gång. Kanske är det bara en illusion, kanske är det en ny framgångsera som håller på att byggas.

Mr Ticket har haft bråda dagar sedan säsongsbiljetterna släpptes förra fredagen. I jämförelse med samma period förra året har vi redan sålt dubbelt så många säsongsbiljetter. Det rasslar i inkorgen, det ringer på telefonen, folk har frågor om vad som gäller och hur man gör för att säkra sin plats på Stockholms Stadion 2012, den sista säsongen Djurgårdens IF spelar fotboll på tegelborgen. Som det ser ut just nu kommer sista säsongen på stadion bli den med flest sålda säsongsbiljetter. En annan sak som redan är huggen i sten är att sista matchen lär bli slutsåld. Vågar du chansa på att inte ha säkrat din plats och stå utan säsongsbiljett?

 

 

Klacken är motorn

Djurgården har lyssnat på oss. Säsongen 2012 kommer att bli det bästa läktaråret på väldigt många år. Vi kommer likt förr om åren spela våra träningsmatcher på Stadshagen. Vad bättra än att möta upp bänkgrannarna, kika på laget, spana in kvaliteten på nyförvärven, snacka skit och ta en lördagsfylla efter matchen. Djurgården har för 2012 rabatterat priserna i klacken rejält! 1000 kr för folk under 20 och studenter, 1300 kr för rackarungar över 20. I detta ingår medlemskap i Järnkaminerna.

Det är din plikt som Djurgårdare att befinna dig på Stadion 2012. Vart du sitter eller hur du sitter spelar mindre roll för vår del. Sitt på huk, sitt i skräddarställning, sitt som vanligt, det enda vi vill är att om du köper biljett i klacken så tar du ditt ansvar och står upp och sjunger. Visa din kärlek, din passion och glöd.

Mina damer och herrar, det är upp till bevis! Nu jävlar kör vi!

KÖP DIN SÄSONGSBILJETT HÄR så gör vi 2012 till ett år som aldrig kommer att glömmas!