Järnkaminerna om arenafrågan

Dela gärna!

 

På måndagens medlemsmöte presenterade DIF att arenarbetet lagts på is tillsvidare. Här är Järnkaminernas syn på detta.

På DIF.se går det att läsa detaljerna i det som presenterades men i korthet handlar det om att arbetet med att bygga en egen arena har undersökts och läggs på is tillsvidare eftersom det i nuläget finns för många hinder, och resurser i form av DIF:s tid och pengar behöver läggas på att bygga upp en fungerande organisation igen. Läs gärna även DPA:s kommentar.

Tyvärr presenterades informationen på mötet slarvigt och otydligt och vi i Järnkaminerna blev precis som många andra mötesdeltagare överraskade av känslan av att arenaarbetet lagts ned för all framtid. Detta förmedlade vi till DIF som nu har förtydligat dels hur man jobbat med frågan och vad som lett fram till att man nu pausar arenaarbetet, och dels har det tydliggjorts att ingenting är avbrutet för gott utan bara stoppat till förmån för att lägga resurser på att bygga en stabil förening. 

När vi i Järnkaminerna följt utredningen av olika möjligheter för en egen DIF-arena anser vi utifrån det vi kan bedöma att arenafrågan för en gångs skull utretts ordentligt och kompetent under det senaste året, och hur tråkigt det än känns att behöva skjuta upp arenadrömmen ytterligare så tror vi att ett mer välmående och ekonomiskt tryggare DIF i framtiden har större möjligheter att få till en arena än dagens DIF.

Järnkaminerna tycker att det är synd att drömmen om en egen arena inte kommer förverkligas på kort sikt. Samtidigt ser vi en egen Djurgårdsarena som en enormt viktig fråga för föreningens långsiktiga överlevnad på elitnivå och kommer göra allt vi kan för att bevaka och bidra till att arenaarbetet kan återupptas när föreningen är i balans ekonomiskt och organisatoriskt. Det kan också vara på sin plats att komma ihåg de löften som kommit från politiskt håll under de senaste åren som aldrig förverkligats. Få, om några, kommuner hjälper sina idrottsföreningar så lite som Stockholms stad och de politiker som lovat runt och hållit tunt till Djurgårdare under 2000-talet borde skämmas.

Att vi kommer spela på Stockholmsarenan i flera år är ingen nyhet och vi är fast beslutna att se till att göra den vistelsen riktigt grym på alla sätt, från placering av klacken till barer och supporterutrymmen, och inte minst i att skapa Sveriges bästa stämning när vi flyttat dit. Att det sedan finns många hinder i arbetet med en egen arena är givet men Järnkaminernas vision är tydlig – DIF ska spela på en egen arena någon gång i framtiden.

Tills dess ska vi göra det absolut bästa av åren på Stockholmsarenan och fira av Stadion ordentligt 2012 – du bidrar bäst till det arbetet genom att köpa säsongsbiljett i klacken (JK-medlemskap 2012 ingår!), och du som är på sittplats stöttar JK:s arbete bäst genom att bli medlem.