Glöm inte att anmäla dig till nästa supportermöte – 25 januari 18.00

Dela gärna!

onsdagen den 25 januari klockan 18.00 arrangerar vi ett nytt supportermöte i Torben Grut-salen på Stadion. Förra gången diskuterade vi vad vår supporterkultur innebär, hur vi fortsätter odla den, vilka våra problem är, hur vi skapar en bättre stämning och hur vi får fler att resa land och rike runt för att stödja DIF.

Våra kännetecken var enligt mötesdeltagarna gemenskapen mellan Djurgårdare, att vi är nyskapande och vår starka tifoverksamheten. Dessutom ansåg de flesta att vi lyckats blanda olika traditioner och ändå vara egna i det vi gör på läktarna.

Vissa menade dock att gemenskapen inte är så bra som det verkar och att exempelvis en medlemslokal, ett samlingsställe för de under 18 år och en attitydförändring skulle förbättra situationen. I övrig konstaterades att vi har en låg lägsta nivå sångmässigt och att många verkar köpa klackbiljetter bara för att de är billiga, utan att bidra till stämningen och det är ett stort problem.

När det gäller bortaresandet var många överens om att det måste till billigare att åka buss och att framförhållningen måste vara bättre från Järnkaminernas sida. Olika bussalternativ, en för de som vill hinna till puben och en för de som vill dra från stan direkt efter jobbet, var ett konkret förslag som togs upp. Olika teman på resorna var ett annat förslag.

Nu har ett preliminärt spelschema för säsongen kommit där omgång 1-19 är spikade. Därför vill vi på mötet den 25 januari diskutera konkret vad vi kan göra under specifika delar av säsongen och under specifika matcher. Vi har redan nu bestämt att vi ska satsa på en busskaravan till Borås i premiären och att bortamatcherna mot Göteborg och Malmö ska bli välbesökta. Dessutom kan det finnas anledning att prata om hockeysäsongen och framtiden på våra läktare där.

Precis som förra gången: mejla till viktor@jarnkaminerna och märk mejlet med “supportermöte” om du kommer på mötet den 25 januari. Vi återkommer närmare mötet med en mer specifik dagordning. Vi kommer också att lägga upp mötesprotokollet från förra gången så fort vi kan.

ALLT FÖR DJURGÅR’N!