Träningsrapport från Tannen

Dela gärna!

Träningsrapportskavalkaden fortsätter. Nu är det Tannen från JK-forum som varit på en träning för att se det “nya Djurgår’n”. Här är hans reflektioner.

Befann mig på Bosön under förmiddagen och kikade på dagens träning. Slänger upp en kort rapport, skall dock tilläggas att det var svårt att få en överblick över alla spelare eftersom att truppen var uppdelad på två planhalvor.
(Daja, Toivio, Hämäläinen och Nymann är på landslagsuppdrag och Kebba, Sparrdal och Matwiejew rehabade.)

* Keene, Santos, Björk och Oremo körde avslutsövningar med Carlos Banda i princip hela träningen, där den sistnämnde stänkte in ett par riktigt snygga mål, får verkligen hoppas på att han gjorde det i Tromsö också.
Keene och Santos såg spännande ut, svårt att bedöma efter endast ha sett avslutsövningar.

* Övriga truppen körde ett “hålla-bollen-inom-laget”-spel med MP, där Chibsah, Broberg och Tibbling såg bollsäkra ut. Vissa i laget ser faktiskt lite för tunna ut t.ex. Oyal, Youssef, Span och Hellquist som är väldigt rädda för att gå in i närkamper, är väl dock ingen nyhet.

* Båda målvakterna Kasper Jensen och Tommi Vaiho fick jobba mycket under anfallarnas avslutsträning där Jensen gjorde ett par kvalificerade räddningar, fick dock vibbar av att han inte var supervass i luftrummet trots sin längd.

* Sista halvtimmen så körde MP en uppspelsövning med fokus på den defensiva mittfältarens uppspel läs. Chibsah, där han fick jobba mycket med att vända upp och leverera boll, vilket han gjorde riktigt bra.

* Ett par instick till Keene fick man bevittna, han är riktigt kvick vilket gör honom till en ruskigt bra spelare i djupled, hoppas att det utnyttjas under säsongen.

* Petter Gustafsson och Emil Bergström är värda att hyllas efter dagens träning, såg väldigt bra ut och det skulle inte förvåna mig ifall de blir startspelare i år.

Bäst idag – Yussif Chibsah, kommer att bli en nyckelspelare för oss i år, otroligt bra på att leverera boll och trassla sig ur svåra situationer.

Just Say MP!

/Tannen

Har du en rapport på lager eller vill du skriva någon annan text inför säsongen? Tveka inte att höra av dig till [email protected] med förslag, färdiga texter eller bara ett “hej, jag vill hjälpa till”.