Hylla Challe Berglund på tisdag!

Dela gärna!

Hockeylaget går på knäna på flera nivåer just nu och sportsligt ligger vi på en kvalserieplats. På tisdag är det dags att lägga mycket åt sidan och hylla en av våra största DIF-hjältar – Charles Berglund.

Tolv säsonger i DIF (varav de fyra sista som lagkapten), över 250 elitseriepoäng och fem SM-guld. Charles “Challe” Berglund är en av vår tids största Djurgårdshjältar. På tisdagen hissas hans namn och tröjnummer #2 upp i Hovets tak.

Challe är den Djurgårdskapten som senast fick uppleva känslan av att lyfta SM-bucklan när DIF vann på övertid i Karlstad 2001. Då delade han på äran med den assisterande kaptenen och den ständige vapendragaren Mikael Johansson, numera i DIF:s bås.

Men Challe Berglund är inte bara en DIF-hjälte. Han har varit lagkapten för Tre Kronor i två världsmästerskap, vunnit två VM och ett OS. Det är en svensk hockeylegendar som hyllas på tisdag.

Oavsett hur läget ser ut för DIF Hockey just nu är Charles Berglund värd alla hyllningar, ovationer och sånger han kan få. På tisdag gör han Sven Tumba, Lasse Björn, Rolle Stoltz, Thomas Eriksson, Jens Öhling, Håkan Södergren och Mikael Johansson sällskap i Hovets tak. Be there.

FINNS BARA EN CHALLE BERGLUND!

(Biljetter till matchen köper du här)