Styrelserapport januari 2012

Dela gärna!

Smått och gott från oss i JK:s styrelse just nu:

Den negativa situationen på hockeymatcherna fortsätter att sluka tid och energi. Att behöva lägga vår kraft på att kritisera polisen och säkerhetsarbetet i allmänhet på hockeymatcherna är tråkigt men tyvärr nödvändigt. Vi älskar Djurgårdens IF och vi vill fortsätta ha en levande supporterkultur i många, många år till. Vi vill att våra barn och barnbarn ska kunna sjunga för Djurgår’n och hata gnaget lika mycket som vi gör. Då måste man ibland ta svåra och tråkiga beslut på kort sikt för att rädda det man älskar på längre sikt. Ikväll håller hockeyn sitt informationsmöte och vi hoppas att det blir starten på ett tydligt ställningstagande från DIF Hockey om att det som skett under de två senaste derbyna inte är okej under några omständigheter och att vi måste jobba gemensamt för att få till säkra arrangemang.

På samma tema: gör gärna en JO-anmälan av polisen här.

Vi ser en fortsatt grym utveckling av säsongskortsförsäljningen till Stadion 2012. Fortsätt köpa och pusha polarna att köpa! Just nu arbetar vi med olika sätt att få igång lösbiljettsförsäljningen så småningom, och då med lite extra fokus på första och sista matchen 2012. Vi ber att få återkomma i ärendet.

Premiärresan till Elfsborg den 31 mars ser ut att bli en klassisk Djurgårdsresa. Reseklubben låter hälsa att fem bussar är spikade och det ser inte ut att stanna av där. Vissa pratar om att vi kommer bli tvungna att skaffa fler än de tio bussar vi redan bokat, men så många kan vi väl ändå inte bli? Eller? Skriv upp dig till resan här, eller gör det vid JK:s bord på Stadshagen på lördag, där kan du också köpa biljett till matchen.

Fredag den 10 februari kommer vi ha en JK-afterwork på Östra där du som köpt säsongskort innan 11 januari kan hämta ut ditt JK-medlemskap för 2012. Du som inte är medlem kan bli det där, 150 kr kostar det (300 kr för familjemedlemskap). Där kan du också passa på att surra med oss i JK och andra djurgårdare. Du som vill bli JK-medlem via nätet blir det här.

Efter årets första styrelsemöte kan vi konstatera att mycket pekar åt rätt håll i JK efter en tids turbulens. Ekonomin är om inte god så i alla fall i balans och skuldfri för första gången på ett antal år. Men med mycket lyckade bortaresor tror vi att vår viktigaste inkomstkälla – medlemskap – ska kunna öka tillräckligt mycket för att ge oss en bättre tillvaro ekonomiskt vilket också kan betyda fler subventionerade bortaresor och kul grejer för djurgårdare. En annan flaskhals för JK är också antalet personer som hjälper till – vill du bidra genom att skriva för hemsidan, försäljning på matcher, vara bussvärd, eller på annat sätt? Hör av dig till [email protected].

Järnkaminernas årsmöte äger rum den 20 februari i Torben Grut på Stadion. Alla medlemmar är välkomna att närvara och är du inte medlem kan du bli medlem på plats.

Glöm inte Stadshagen nu på lördag för DIF-BP 13.00 – ses där!