Grattis vår kärlek – DIF 121 år

Dela gärna!

1868 föddes John Jansson och han kom att bli den förste djurgårdaren genom tiderna. Den 12 mars 1891 sammankallade han ett tjugotal ungdomar till ett möte på Alberget 4A. Några timmar senare hade Djurgårdens IF bildats.

 Den dagen hade John Jansson och de övriga säkert inte trott att föreningen skulle bli den överlägset bästa i svensk historia när man mer än hundra år senare tittade tillbaka. Men så är fallet.

Djurgårdens första SM-guld togs av Gustaf Söderström 1897. Grenen var kula med bägge händerna. Sedan det SM-guldet har mängder med viktorior följt och bucklor höjts till skyn. Fram till den 16 december 2011 hade Djurgårdens IF:s samtliga sektioner genom tiderna vunnit hela 418 SM-guld – något som ingen annan förening är i närheten av.

I dag är det 121 år sedan John Jansson och hans vänner grundade Djurgården. Vi tackar John Jansson och alla andra djurgårdare som under alla dessa år gjort föreningen till vad den är i dag.

Grattis alla djurgårdare och Djurgårdens IF!