Djurgården är det jagade bytet

Dela gärna!

http://www.dn.se/sport/ishockey/djurgarden-ar-det-jagade-bytet

– Det är klart att det känns lite speciellt att möta just Rögle. Jag har faktiskt bara spelat mot dem en gång tidigare, berättar Mathias.

Mathias Tjärnqvist kommer från Vännäs utanför Umeå, men när familjen flyttade till Skåne började Mathias spela i Rögle.

I tidiga tonåren lärde han känna Jakob Johansson, Rögles nuvarande lagkapten.
Jakob och Mathias spelade i Skånes tv-pucklag tillsammans, och året efter lämnade Jakob sin moderklubb Glimma och blev lagkompis i Rögle med jämngamle Mathias.

– Sedan den dagen har vi hängt ihop. Hans vänskap betyder mycket för mig, säger Mathias.

Tio år efter det att Mathias lämnade Rögle, först för spel i Djurgården och efter det ett antal år NHL, fick de två vännerna chansen att spela tillsammans igen säsongen 09-10.

När Rögle gjorde comeback i elitserien vände Mathias Tjärnqvist hem från Nordamerika för att spela i klubben där han fått sin hockeyfostran.

Det slutade med spel i kvalserien.

– Det känns skönt att ha den erfarenheten med sig inför det som nu väntar. Kvalserien tar på krafterna både mentalt och fysiskt. Jag tror att jag är lite bättre förberedd den här gången än vad jag var då, säger Mathias.

Den gången klarade Rögle elitseriekontraktet, men när nästa säsong inleddes var Mathias tillbaka i Djurgården.

Kontakten med sin gamla klubb har han dock behållit, och Mathias har bra koll på kvällens motståndare.

– Det är starkt av dem att ha tagit sig till kvalserien, och vi vet att det är ett bra lag som säkert kommer att ställa till det för flera lag i kvalserien.

Djurgården går in i kvalserien som storfavorit, men ska de rädda kontraktet måste de få ordning på målskyttet.

– Vi måste skjuta mycket, och bli bättre på att ta hand om returerna. Där har vi varit alldeles för släpphänta. Vi får inte lura oss att tro att det kommer att bli enklare att göra mål i kvalserien än i elitserien. Det kommer snarare att bli tvärtom. Vi kommer att möta lag som är beredda att jobba stenhårt för att freda sitt eget mål, säger Mathias.

Mathias egen målproduktion har sjunkit från 17 mål förra säsongen till sex den här.

– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att det har varit enormt frustrerande att inte få in puckarna, men jag måste tro att det vänder någon gång, säger Mathias.

Source Article from http://www.dn.se/sport/ishockey/djurgarden-ar-det-jagade-bytet