Djurgården utspelat och utbuat

Dela gärna!

Utbuade. Utskällda. Och stundtals utspelade.

Det var, av förklarliga orsaker, inte många djurgårdsspelare som ville prata efter förlusten mot Rögle, 3-4 (1-1,1-0, 1-3), i premiären i kvalserien.

En riktig kalldusch.

Det sedan Dif inlett strålande, 1-0 (styrning av Daniel Brodin efter skott av Mario Kempe) efter bara 47 sekunder och med läge för ytterligare ett par mål i inledningen av matchen.

Se´n föll allt ihop.

Anfallet fick inget gjort, försvaret sviktade: Rögles spelare fick komma närmast ohotade in i zon och utmana mot Gustaf Wesslau i Dif-målet.

Ändå ledde Dif med 2-1 efter två perioder, sedan Mathias Tjärnqvist styrt in Marcus Nilsons skott i inledningen av den andra perioden.

– Det var inget fel på inställningen från start. Vi gjorde en bra start, och vi borde ha kunnat hålla i den där ledningen, menade Kristofer Ottosson.

Det kunde inte laget.

Hårresande misstag i egen zon ledde fram till två snabba Röglemål: först krockade två Dif-spelare precis innanför blå, och Alexander Johansson som gjort 2-2 på ett backhandsskott som inte såg otagbart ut, kunde slå in 2-3 i röran framför Wesslau. Fem minuter senare krockade tre Dif-spelare bredvid målet, och Daniel Glimmenvall klippte in 3-4. Wesslau noterades för en av de sämsta räddningsprocentsiffrorna under säsongen: 82,61.

Dif kunde inte stå emot, och det berodde på spelet i det egna försvarsområdet.

– Gör man sådana misstag så blir det mål i baken, konstaterade Kristofer Ottosson.

Det var ett Dif-lag som inte alls var beret på det som komma skulle. Spelarna blev också utbuade av delar av publiken, och av en drygt 1000 personer stor klack som krävde att spelarna skulle ”visa hjärta”.

– Det saknas säkert en del i självförtroendet, men det är något vi brottats med hela säsongen. Nu måste vi släppa det här, sade Kristofer Ottosson.

Och snabbt också: i morgon, lördag, åker Dif till Karlskoga för match mot Karlskoga-Bofors, och på måndag väntar Leksand på Hovet.