Esk: Bara ett mirakel kan rädda Djurgården

Dela gärna!

http://www.dn.se/sport/ishockey/esk-bara-ett-mirakel-kan-radda-djurgarden

Problemet var större och enklare och därför svårare än så. Det egna spelet var lika uselt i kvalserien som i elitserien.

I nästa omgång åker Djurgården till Karlskoga och i vissa håll i hockeyvärlden sägs att det behövs visum för att ta sig dit och en privatarmé ta sig hem från en lördagsmatch där.

Djurgårdens tredje tränare för säsongen har varnat för kvalseriekoman. Den kan slå till efter några inledande bra matcher. För Djurgården slog den till efter några inledande bra minuter.

Djurgården hade flera guldlägen att vinna den här matchen men tappade alla.

Djurgården fick sedan ett lysande läge att i alla fall spela till sig en förlängning men brände det också så det sjöng om det och Rögle vann helt rättvist.

Rögles Alexander Johansson hade just kvitterat till 2-2 i början av tredje. I mittzon körde två djurgårdare ihop och medan de låg och sprattlade som kalkoner på hal is blåste Rögle in i anfallszon och Alexander Johanson gjorde andra raka målet.

Fredrik Claesson kvitterade. Det var en halv period kvar och här borde Djurgården ha insett att man varit nära att åka på en j-a smäll men överlevt. Istället fortsatte Djurgården att spela totalt huvudlöst. Nu körde tre spelare ihop i egen zon. Pucken gick bak till Daniel Glimmenvall och det var 3-4 och tack och god natt, Djurgården.

Det var kvällens andra bjudning av Gustaf Wesslau. Och ska man rangorna Djurgårdens djävulskap kommer det här högt upp: att Ölvestad, Ottosson, Tjärnqvistarna (mina krav på Daniel är skyghöga), Marcus Nilson och Gustaf Wesslau, de spelarna som ska bära laget var de som hade störst problem med Rögles fart och vilja och hunger.

Och ändå hade det börjat så bra.

Djurgården kom ut som speedade Järn- och duracellkaniner. Jag räknade efter grönvita utespelare isen och jo, Rögle hade fem också. Verkade bara inte så.
Det var 1-0 till Djurgården efter 47 sekunder, det var timeout begärd av Rögle två minuter senare och det kunde, borde ha stått 3-0 fem minuter in i matchen.

Men när hockeyabstinensens adrenalin runnit av Djurgården tog sig Rögle in i matchen och tog över mesta mästarnas första kvalserieperiod på 30 år.

Och på en punkt var det klasskillnad. Den minst sagt grundläggande förmågan att ta sig ur egen zon och in i motståndarens utan att tappa pucken på vägen.
Rögle gjorde det enkelt och effektivt. Djurgården försökte med chansartade soloutflykter. Laget försökte under 55 elitserieomgångar att bygga upp ett eget spel utan att lyckas. Det är inte lättare i kvalserien.

Ett mycket slarvigt uppspel slutade med att Djurgården tappade pucken i mittzon och Rögle kvitterade till 1-1.

Det här visar vad som väntar Djurgården. Skillnaden mellan elitserien och allsvenskan har minskat år för år.

Att vara ett lag som oftast fått slå ifrån sig i panik i elitserien eller vara ett lag som oftast fått bygga upp ett eget spel och fått mer tid och mer marginaler i allsvenskan. I går syntes att det allsvenska alternativet är bra att ha sig för lag som vill göra hockeylivet till ett helvete för storklubbar i gungning.

Djurgårdens egna spel blev inte mycket bättre i andra perioden. Men laget blev i alla fall bättre på att att stänga mittzon för Rögles uppspel.

Men eländet hade bara börjat. Fel, eländet har bara börjat.

Source Article from http://www.dn.se/sport/ishockey/esk-bara-ett-mirakel-kan-radda-djurgarden