Mardrömsstart för Djurgården

Dela gärna!

Vid båda sina mål tog han och lagkamraterna sig enkelt genom Djurgårdens försvar.

– Jag tyckte vi spelade med mer fart och driv i den sista perioden, det är möjligt att Djurgården trodde det skulle ordna sig ändå.

Hur rankar du den här segern i ditt hockeyliv?

– Jag har aldrig mött Djurgården förut, så det är en bedrift. Men det är bara att släppa den här vinsten nu och fokusera på resten av matcherna, sade Johansson.

Djurgården fick ändå en drömstart på matchen, gjorde 1–0 (Daniel Brodin) redan efter 47 sekunder och pressade tillbaka Rögle våldsamt under de första fyra minuterna. Då hade det kunnat stå både 2–0 och 3–0.

Men sedan skärpte Rögle, som tog sista platsen i kvalserien efter 7–0-knocken på Oskarshamn i förkvalserien, till sitt spel.

– Jag upplevde att spelarna blev förvånade när Rögle för första gången fick tryck på oss och ett långt anfall, sade Djurgårdens ”Challe” Berglund som hoppade in som huvudtränare för en vecka sedan.

Djurgårdsikonen, som tagit fem SM-guld med klubben som spelare, har inte fått bukt med spelarnas hjärnspöken på den korta tiden.

– Det är sämsta möjliga start. Tryggheten var som bortblåst i den tredje perioden. Vi får titta på det vi gjorde fel i morgon (läs fredag). Att titta på speltekniska detaljer är enda sättet att påverka det psykologiska. Sedan måste vi göra en mycket bättre match i Karlskoga på lördag, sade han.

Upprörda Djurgårdssupportrar tog sig ned mot spelarbåset, men stoppades av polis, efter Rögles vändning och hemmaklacken skrek ”Vi kräver mer än så” till spelarna.

Mesta mästarna i svensk ishockey är nu under hård press efter mardrömsstarten.

Även Timrå fick det jobbigt i starten, men vände och tog en tvåpoängare efter 5–4-seger i förlängning mot BIK Karlskoga. JVM-hjälten Max Friberg sköt segermålet sedan laget vänt 1–3-underläge. Simon Önerud gjorde hattrick.

Leksand slog Örebro borta med 3–2 sedan Johan Ryno gjort avgörande målet i numerärt underläge.