”Vi ska gräva deras grop djupare”

Dela gärna!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/kvalserien/article14536979.ab

Karlskoga kokar av hockeyfeber och det väntas fullsatt när Djurgården gästar kl 16 på lördagseftermiddagen.

Nobelhallen, där över fyra tusen platser är ståplats, tar 5 650 åskådare. På fredagseftermiddagen fanns det bara cirka 1 200 ståplatsbiljetter kvar.

– Det bubblar hockey i Karlskoga. Det är ett otroligt intresse. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Det är landsort mot storstad.

Det är 4,5 miljoner kronor i spelarbudget mot 35 miljoner.

Lagerarbetare vs välbetala stjärnor

BIK Karlskoga trivs med att vara underdog och vill gärna jävlas med mesta mästarna.

– Vi har en spelarbudget på fyra och en halv miljon, det är ju löjligt i sammanhanget. Det finns ju fortfarande de som jobbar vid sidan av i vårt lag. Vi har någon lärare, någon säljare och någon lagerarbetare. Det har knappast Djurgården. Men nu är vi i samma serie och i det här läget kvittar det vilka förutsättningar man har. Vi kan vinna varenda match, säger Stefan Bengtzén.

– Den mentala ingången till kvalserien ska man inte underskatta. Då kvittar det om man är snickare på fritiden eller har hus på Värmdö för tio miljoner. Vi kommer att kriga som idioter, det är ett understatement, säger backen Martin Thelander.

– Man märkte på Timrå när det inte funkade att det syntes en osäkerhet i ögonen och att det började buas, det är likadant för Djurgården. När det sedan står i tidningarna att spelarna har hela föreningen på sina axlar och att folk kommer bli arbetslösa om de åker ur är det klart att det påverkar.

”De har allt att förlora”

Martin Thelander var på isen senast det var fullsatt i Nobelhallen, mot Hammarby i superallsvenskan den 26 februari 2003.

– Vi är svårslagna här hemma och kommer kämpa som stôller. Det är en skitskön hall att spela i, speciellt när det är fullt. Det är lite ryskt över det hela, säger han på bred värmländska.

– Det känns som ett bra läge att möta Djurgården. Vi har allt att vinna, de har allt att förlora. Inga förväntar oss att vi ska vinna, utom vi själva. Men vi tycker inte synd om Djurgården. Vi vill bara gräva gropen djupare för dem.

BIK Karlskoga norpade i första omgången en poäng borta mot elitseriejumbon Timrå medan Djurgården föll hemma mot Rögle.

”Vad ska han säga?”

Thelander reagerade när han läste Dif-backen Andreas Holmqvists uttalande att det var bättre att spela i kvalserien än att ha semester.

– Det stämmer inte. Klart att ingen från elitserien vill spela i kvalserien. Men å andra sidan, vad ska han säga? Han kan ju inte säga som det är, att det blir ett helvete. Djurgården måste intala sig att det är kul, även om de tycker att det är skittôligt.

Segerreceptet?

– Vi ska vara innanför skinnet på dem och spela tajt. Vi har varit effektivare än någonsin den här säsongen och måste fortsätta ta vara på våra lägen.

Source Article from http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/kvalserien/article14536979.ab