Viktiga poäng till Djurgården

Dela gärna!

http://www.svd.se/sport/viktiga-poang-till-djurgarden_6933007.svd

Djurgården har tagit sina första poäng i kvalserien. Men bara två. Och sannerligen inte efter spel som bär direkt tillbaka till elitserien: det var långt, långt ifrån flygande fanor och klingande spel.

Segern, 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1) mot Karlskoga-Bofors efter förlängning och straffar, satt hårt inne. Det mesta haltade, både offensivt och defensivt och i tredje perioden fick Dif-spelarna, som då skaffat sig en tvåmålsledning efter mål av David Printz (hans första för säsongen) och Daniel Tjärnqvist, mest ägna sig åt att slå pucken ur zon. Dif-backarna såg mer stabbiga och långsamma ut än på länge, och bjöd motståndarna på hårresande misstag. I första perioden fick Karlskogabacken Martin Thelander helt tomt mål, och chansen att kvittera Dif:s ledning. Men Dif-kaptenen Marcus Nilson fick ut ett ben och fick med hjälp av tåspetsen pucken att gå över.

Karlskoga-Bofors, som kvitterade (David Lidström från blå) med bara 45 sekunder kvar av ordinarie tid, hade också det bästa läget i förlängningen: Linus Persson sköt i ribban.

I straffläggningen visade Dif att erfarenhet är viktigt: Dif har genomfört 14 (!) straffläggningar under säsongen, Karlskoga-Bofors bara två. Straffspecialisten Mario Kempe drog Karlskogamålvakten Daniel Bellissimo halvägs ut ur Nobelhallen innan han lade in pucken, oerhört elegant. Gustaf Wesslau, som växt ut till en jätte i straffläggningar, räddade sedan samtliga tre Karlskogastraffar, och extrapoängen.

– Jag är nöjd ändå. Vi gick från noll poäng till två, sade Dif-tränaren ”Challe” Berglund och tänkte tillbaka på den tunga premiärförlusten, 3-4 mot Rögle.

– Vi fick ordning på spelet efter halva andra perioden, då fick vi fast pucken med långa anfall. Men vi gjorde oss också svaga i egen zon, det var ett hafsigt agerande, menade Berglund om Karlskogas första mål, i inledningen av slutperioden. Dif:s John Norman slarvade bakom egna målet och Niklas Arell – för övrigt hockeyfostrad i Djurgården – kunde slå in pucken.

– Det var klantigt. Vi slarvade bort tre poäng där, på det första målet. Hade det inte kommit, så hade moståndarna inte orkat pumpa på som de gjorde, sade Berglund till Viasat Hockey. Där fick de nosa på ett köttben. Annars tyckte jag att vi hade bra kontroll.

Kvaldramatiken fortsätter på måndag, då Djurgården tar emot Leksand på Hovet.

Source Article from http://www.svd.se/sport/viktiga-poang-till-djurgarden_6933007.svd