Dif-stjärnan: ”Bland det bästa vi har gjort”

Dela gärna!

http://www.svd.se/sport/djurgardens-forsta-trepoangare_6935855.svd

När det som bäst behövdes, då klev Djurgårdens veteraner fram: Jimmie Ölvestad, 32, Mathias Tjärnvist, 33, och Marcus Nilson, 34, stod för målen när Dif besegrade Leksand med 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Det efter Dif:s bästa match på mycket länge: inte alltför mycket slarv i försvaret, och flera långa anfall där Dif-spelarna bet sig fast i anfallszon – precis det laget pratat om tidigare, men inte lyckats genomföra.

– Det är så här vi vill och ska spela. Och jag vet inte varför vi inte gjort det tidigare, sade Jimmie Ölvestad.

Segern innebar Djurgårdens första trepoängare på en månad, eller sju matcher, och var tre poäng i rättan tid. Det krävs runt 20 poäng (se här intill) för att klara elitseriekontraktet som tvåa i kvalserien. Snittpoängen för kvalserietvåan under de senaste tio åren är 20. Det krävdes dock hela 25 poäng när Leksand gick upp 2002, men bara 17 när Mora gjorde det två år senare.

– Vi vet om vad som krävs. Nu visade vi den desperation vi behövde. Vi har jobbat bra i tidigare (i de två inledande kvalseriematcherna, Rögle 3-4 och Karlskoga 3-2 efter straffar), men nu jobbade vi rätt. Vi hade bestämt oss för att gå ut stenhårt, spela fysiskt och åka mycket skridsko. Vi jobbade ner dem i de två första perioderna, och det bar frukt i tredje, säger Jimmie Ölvestad.

Dif-veteranen slog in det matchdödande 3-1-målet på typiskt Ölvestadmanér: han bröt in framför mål och lade in pucken över Leksandsmålvakten Erik Hanses.

– Jag fick en helt underbar chip av ”Mackan”, berättade Ölvestad om sitt mål där Marcus Nilson passade fram, en elegant lyftning längs sargen.

Då hade Nilson själv, fem minuter tidigare, gjort 2-1 genom att på blå helt sonika sno pucken från Leksandsbacken Mads Bödker, gå runt målet och vinkla in pucken vid stolpen.

Det var dock Leksand som tog ledningen i första perioden. Ett lite märkligt mål: Dif-backen Kyle Klubertanz sköt i stolpen bakom Leksands unge målvakt Erik Hanses, backkollegan Andreas Holmqvist fick chansen att slå in pucken på returen, men Hanses räddade. Pucken studsade rakt ut – och Jens Bergenström fick helt fritt fram mot Dif:s målvakt Gustaf Wesslau.

0-1 och tung press på Dif som hade haft det mesta av spelet i perioden.

Men Dif behöll farten, och kvitteringen kom i andra: Mika Zibanejad kom direkt från utvisningsbåset och vek in mot Leksandsmålet på ungefär samma sätt som när han avgjorde JVM-finalen mot Ryssland. Den här gången passade han dock, och Mathias Tjärnqvist kunde lägga in den under Erik Hanses.

I tredje kontrollerade Dif matchen bra, och kunde ta tre mycket, mycket viktiga poäng.

Source Article from http://www.svd.se/sport/djurgardens-forsta-trepoangare_6935855.svd