Djurgårdens tog första trepoängaren

Dela gärna!

http://www.dn.se/sport/ishockey/djurgardens-tog-forsta-trepoangaren

Ingen hoppade av den här kvällen. Det var fullt ös.

– Absolut, det var desperation. Vi gjorde ett otroligt jobb de första 40 minuterna och det gav frukt i den tredje perioden, sade Jimmie Ölvestad.

Det var Nilson och Ölvestad som såg till att avgöra i den tredje perioden inom loppet av knappt fem minuter.

Marcus Nilson gjorde ett fantastiskt viljemål efter 9.17 när han först snodde pucken vid offensiv blålinje av Leksandsbacken Mads Bödker, rundade målburen och slog in ledningsmålet bakom målvakten Erik Hanses.

– Äntligen hade jag lite flyt. Jag var sur när jag missade öppet mål i första perioden. Nu tog pucken på hans benskydd, studsade på hans klubba och in i mål, sade Nilson.

Sedan spelade han fram Jimmie Ölvestad som åkte sig fri och satte 3–1 med en backhand efter 14.15.

– Vi får väl tillägna Challe (tränare Berglund) den här segern. Vi snackade igenom läget i går (läs söndag), han fick sätta sin prägel på det här ännu mer och pratade om att vi måste våga. Tidigare under säsongen har vi spelat för att inte förlora. Nu spelade vi för att vinna, sade Nilson.

Inte ens när Leksand tog ledningen tappade Djurgården, som de gjort tidigare, sugen. Jens Bergenström gjorde 1–0 i första perioden efter att hemmalaget i anfallet innan haft en dubbelchans med ett stolpskott av Kyle Klubertanz.

Mathias Tjärnqvist kvitterade till 1–1 i andra perioden framspelad av Mika Zibanejad.

Leksand hade fyra poäng efter de två första matcherna och kammade nu noll. Sportchefen och assisterande tränaren Tommy Salo tyckte att hans lag föll på sina misstag.

– Före 1–1 slänger vi bara iväg pucken och samma vid 1–2 då vår back dribblar som siste man. Det kändes som vi var alldeles för tafatta, sade Salo.

Source Article from http://www.dn.se/sport/ishockey/djurgardens-tog-forsta-trepoangaren