Marcus Nilsson: Kan lova att det inte saknas hjärta

Dela gärna!

http://www.dn.se/sport/ishockey/marcus-nilsson-kan-lova-att-det-inte-saknas-hjarta

– Jag kan bara gå till mig själv. För mig är inte Djurgården vilket lag som helst. Det är klart att jag känt mycket även för andra klubbar som jag har spelat i, men det går inte att jämföra med den känslan jag har för Djurgården.

– Jag har varit Djurgårdssupporter sedan barnsben och till viss del kan jag därför sätta mig in i hur fansen känner, men att säga att vi saknar hjärta är skitsnack.

Det är vår i Stockholm och efter ett intensivt träningspass kliver Marcus och hans lagkompisar av isen. Efter en tuff start på kvalserien med bara två poäng på två matcher vann Djurgården i den tredje omgången mot Leksand och på Marcus märks tydligt hur mycket den segern betydde.

I hans ögon finns en glöd som har saknats under de senaste månaderna.

– Mot Leksand gick vi ut med inställningen att vi skulle vinna matchen, inte att vi inte skulle förlora den. Det kan låta som en småsak, men det hade stor betydelse. I den matchen kom vi med fart och vågade hålla i pucken, säger Marcus.

Marcus fortsätter:

– Det var en jäkla skillnad mot hur vi spelat tidigare. Då har vi uppträtt försiktigt och mest försökt tajta till i mittzon.

Marcus är inne i sin mest pressade situation som hockeyspelare. Inget landslagsspel eller spel i NHL kan jämföras med den tuffa verklighet som spel i kvalserien är för ett lag från elitserien.

– Jag försöker tänka på det jag ska göra för stunden, och inte oroa mig för mycket för framtiden. Att åka omkring och tänka på att vi skulle kunna åka ur elitserien, vore nog en alldeles för tung börda att bära, säger Marcus.

– Men det är klart att den situation vi är i påverkar mig. Att säga något annat vore en lögn.

I kväll möter Djurgården Örebro på bortais. Marcus hoppas att hans lag kan dra nytta av det självförtroende som segern mot Leksand i måndags gav.

– Spelar vi som vi gjorde mot Leksand har vi goda chanser att klara oss kvar i elitserien, säger Marcus.

Source Article from http://www.dn.se/sport/ishockey/marcus-nilsson-kan-lova-att-det-inte-saknas-hjarta