På rätt väg efter utbrändhet

Dela gärna!

http://www.svd.se/sport/tors-kvall-riddez-tillbaka-efter-utbrandhet_6944963.svd

Joel Riddez mår bra igen. I april räknar Djurgårdens vänsterback med att vara spelklar efter den tunga tiden i fjol.

– Det har varit ett ganska långt break, men just nu svarar kroppen bra. Jag mår mycket bättre men är inte hundra än, säger Riddez som kom hem till Djurgården i fjol som lagkapten men bara spelade 17 matcher.

Han klarade av våren men sedan kom tröttheten smygande alltmer. Problemen var diffusa, Joel orkade helt enkelt inte spela. Först misstänktes borrelia, men provresultaten var negativa.

Joel Riddez.

Det viktiga nu är att bli frisk, inte att jag ska in och prestera direkt.

Joel Riddez

Som lagkapten kände han sitt ansvar och när han inte orkade spela blev pressen värre.

– Hösten var jäkligt tung. Jag mådde sämre och sämre samtidigt som vi låg illa till i allsvenskan. Det kändes inte alls bra att inte kunna spela och bidra. Jag blev sjuk och dålig när jag ansträngde mig. Fick symtom som var svåra att känna igen eftersom jag tyckte jag körde på i samma tempo som tidigare.

Efter säsongen genomgick Joel flera tester och kontroller. Det visade sig att han pressat kroppen för hårt, att han var på gränsen till utbränd.

– Jag hade tränat för hårt och ätit för lite. Fick lugna ner träningen och försöka hitta balansen igen, säger Joel som har fått hjälp av kostrådgivare och andra experter för att hålla full kontroll på ämnesomsättningen.

Han förklarar att han är tillbaka på cirka 80 procent av sin kapacitet, att det får ta den tid det behövs för att bli helt bra igen.

– Det viktiga nu är att bli frisk, inte att jag ska in och prestera direkt. Det är en senare fråga. Förhoppningsvis är jag redo för tävlingsmatch igen om någon månad. Jag har ett fantastiskt stöd från klubben vilket känns tryggt.

Han har redan gjort comeback, lite i skymundan. Spelade 45 minuter i träningsmatchen mot Vestsjälland för ett par veckor sedan på Djurgårdens läger.

– Ett steg i rätt riktning. Kul att spela match igen, även om det bara var en halvlek och ingen stor match.

Konkurrensen om en plats i startelvan har också skärpts. Petter Gustafsson är kvar sedan tidigare och managern Magnus Pehrsson handplockade också Andreas Dahlén från Frankfurt på ett halvårskontrakt för att täcka upp för Riddez.

– Det känns kanon att vi har så många bra spelare. Det är en trygghet och bara positivt med konkurrens, säger Joel som steg för steg närmar sig en plats i truppen.

Han var dock inte med när Djurgården på onsdagen genrepade mot superettalaget Degerfors.

– Men jag känner mig allt bättre. Det ser äntligen ljust ut igen.

Managern Magnus Pehrsson räknar också med att Riddez snart konkurrerar om en plats.

– Det är viktigt att ta det lite vartefter och inte stressa. Men Joel har redan spelat 45 minuter och är snart redo för mer, säger Pehrsson som börjar hitta alltmer rätt i sitt nya lagbygge.

– Vi fungerar bättre och bättre utifrån vad vi bestämt. Hög fart och intensitet är det vi vill åstadkomma.

Pehrsson är också nöjd med skadebilden. Inga muskelskador på någon av spelarna.

– Vi har balanserat träningen bra och har ett bra samarbete mellan tränarteamet och det medicinska teamet.

Den ökade konkurrensen ser han som enbart positiv.

– Det är många matcher under våren och även om jag haft en elva som jag hade velat spela med hela tiden tror jag man är tvungen att göra vissa förändringar. Det är svårt att klara annars.

Har du hittat rätt spelare till premiären?

– Så fungerar det inte för mig. Vi har sju, åtta, kanske nio spelare som tillför mer, men sedan kommer vi att plocka in olika spelare utifrån motstånd och hur vi vill förändra matchbilden.

Source Article from http://www.svd.se/sport/tors-kvall-riddez-tillbaka-efter-utbrandhet_6944963.svd