Djurgården utbuat – efter nytt fiasko

Dela gärna!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/kvalserien/article14574414.ab

Djurgården hade inlett kvalserien knackigt med bara sex poäng på fyra matcher medan Timrå kom till Hovet betydligt mer avslappnat, med en serieledning och tio poäng i bagaget.

Efter en mållös förstaperiod snirklade kvalseriens poängkung Matt Murley in ledningsmålet för gästerna köksvägen.

”För dåligt power play”

Djurgården pressade därefter på och Mika Zibanejad styrde in kvitteringen. Men i slutet av andra perioden brände Djurgården fyra minuter i power play efter att Johan Andersson visats ut för hög klubba.

– Det går lite fram och tillbaka. Återigen har vi för dåligt power play, sa Djurgårdens Jimmie Ölvestad till Viasat Hockey efter andra perioden.

Direkt i tredje kom i stället en kalldusch. Förre Djurgårdsikonen Fredrik ”Linkan” Bremberg smekte fram pucken till Robin Lindqvist som skickade in 2–1 för Timrå.

Timrå mot nytt kontrakt

Djurgården pressade frenetiskt för en kvittering, men mitt i den värsta pressen uppstod ett friläge för Simon Önerud som snirklade in 3–1 mellan benen på Gustaf Wesslau.

Bara 41 sekunder senare reducerade Tim Eriksson och gav Djurgården nytt hopp. Men trots att man plockade ut målvakten på slutet kom inte Djurgården närmare.

Timrå höll undan och har kopplat greppet om förnyat elitseriekontrakt.

– Vi måste in hårdare på mål och ta vara på chanserna. Vi har fyra minuter i power play som är alldeles för enkelt för dem. De får vinna alla närkamper, det är riktigt dåligt tycker jag, säger Andreas Holmqvist till Viasat Hockey.

”Bra förutsättningar”

Holmqvist förstår publikens frustration:

– Klart att vi har ett stort tryck på oss. Vi är mesta mästarna och ska inte spela i kvalserien. Vi måste ta oss i kragen och fixa det här för skölden. Det får inte se ut så här.

Challe Berglund på presskonferensen efter matchen:

– De fyra minuterna i powerplay slängde vi bort. Det måste vi förbättra. Tyvärr ger vi bort saker till motståndarna, säger Berglund som vägrar deppa ihop.

– Vi har spelat fem matcher och har fem matcher kvar. Vi är som mest tre poäng från en elitserieplats. Vi kan fortfarande påverka läget själv. Då tycker jag man har bra förutsättningar.

Source Article from http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/kvalserien/article14574414.ab