”Varken AIK eller Dif får fart på Dick”

Dela gärna!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/modo/article14571934.ab

Puckgeniet Dick Axelsson har i flera år kritiserats för att vara lat. Redan i december 2008 sa experten Niklas Wikegård:

– Han är ett problembarn, han vet inte hur man jobbar hårt, har aldrig jobbat riktigt hårt, är dåligt tränad. En kille med talang säger dom, men den största talangen av alla är ju att kunna jobba och träna hårt. Dick Axelsson blir aldrig någon riktigt bra hockeyspelare, han är helt enkelt för korkad.

”Hade förväntat sig mer”

I förra slutspelet var Dick Axelsson en av förgrundsfigurerna när Färjestad säkrade SM-guldet. Men den här säsongen, i Modo, blev ett misslyckande – mycket på grund av skador.

Efter att Modo meddelat att man inte förlänger kontraktet med Axelsson säger SVT:s expert Mikael Renberg:

– Jag är inte förvånad. Modo är missnöjda med Dick och hade förväntat sig mer.

Renberg tror inte att klubbarna kommer att stå i kö för att värva Axelsson.

– Tyvärr är han inte lika het på marknaden som han borde vara. Han är i sina bästa stunder en toppspelare i Europa. Han skulle kunna ta en plats i Tre Kronor och göra det bra. Men han har inte drivet och viljan, säger Renberg till SVT.

”Tveksam till viljan”

Den främsta orsaken, enligt Renberg, är att Dick Axelsson inte har skött sin träning ordentligt.

– Jag skulle så gärna vilja träna en sån spelare och verkligen lägga ner tid på den typen av kille, för det finns så oerhört mycket talang. Men jag är tveksam till viljan, att den överhuvudtaget finns.

– Jag skulle ta ut honom i spåret och löpa en hel sommar och verkligen styrketräna så att han kommer riktigt fit till en säsong. Jag tror att det är därför han har haft skadeproblem, han har inte tränat tillräckligt bra.

”Tar inte nästa steget”

Dick Axelsson har på sin Twitter meddelat att han flyttat hem till Stockholm. Men Micke Renberg tvivlar på att Axelsson skulle göra succé om han skrev på för AIK eller sin förra klubb Djurgården.

– Den som kan få fart på Dick får en bra spelare, men nu har det gått så många år där jag inte ser honom ta det här nästa steget, därför tvivlar jag på att varken AIK eller Djurgården kommer att få fart på Dick, säger Mikael Renberg till SVT.

Sportbladet har varit i kontakt med Dick Axelsson som säger att han inte bryr sig om Renberg sågning.

Source Article from http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/modo/article14571934.ab