Femte raka för Timrå i kvalserien

Dela gärna!

http://www.dn.se/sport/ishockey/timra-pa-vag-att-sakra-kontraktet

Mot Djurgården stod han för sitt femte mål hittills när han gjorde det matchvinnande tredje målet i mitten av den tredje perioden. I grundserien blev det elva fullträffar på på 54 matcher.

– Jag har duktiga lagkamrater och så studsar det rätt för mig, sade Önerud.

Men han visade att han hade gjort hemläxan vid 3–1-målet efter 11.57. Önerud blev frispelad av Johan “Gnagarn” Andersson och satte pucken mellan benskydden på Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau.

– Jag såg ett matchsammandrag från Örebro då de gjorde alla sina mål så. Jag borde nog ha testat det igen den andra gången, sade Önerud som brände ett friläge minuterna efteråt.

Det spelade ingen roll till slut. Djurgården reducerade, men Timrå höll undan.

Inför kvalserien ansåg de flesta experter att Djurgården skulle greja nytt elitseriekontrakt ganska lätt medan Timrå tippades få svårt.

Nu ser det ut att bli tvärtom.

– Det var väl egentligen inte så konstigt att det var få som trodde på oss. Men vi har fått ordning på försvarsspelet och sedan spelar “Jocke” (målvakten Joakim Lundström) riktigt bra, sade Önerud.

Timrå har tre av sina återstående matcher på hemmaplan. För Djurgården lägrar sig mörkret allt mer. Mesta mästarna i svensk ishockey har bara skrapat ihop sex poäng efter halva kvalserien.

Laget vann skotten med 29–18, men har svårt att göra mål. Sju minuters spel i numerärt överläge – varav fyra minuter i rad i slutet av andra perioden – gav ingenting.

– Spelmässigt så kan jag inte gnälla, det är effektiviteten vi måste få ordning på och powerplay. Sedan ger vi bort för enkla mål. Men vi är bara tre poäng från en elitserieplats och kan påverka det här själva, sade tränaren Charles Berglund.

Rögle är ny tvåa i kvalserien efter att ha imponerat borta mot Leksand. 5–2 till skåningarna som satte sista pucken i öppen bur.

BIK Karlskoga vände 0–2 till seger med 3–2 i det heta derbyt över Örebro. Marcus Nilsson blev segerskytt för Karlskoga som har nio poäng. Jumbon Örebro är med sina två poäng i princip borta från en elitserieplats.

Source Article from http://www.dn.se/sport/ishockey/timra-pa-vag-att-sakra-kontraktet