Lär känna ditt JK: Olle Wessel, internetansvarig

Dela gärna!

Namn: Olle Wessel
Född: 1980
Yrke: IT-konsult
I styrelsen sedan: 2009
Mailadress: olle [a] jarnkaminerna.se

Du är invald i JK:s styrelse och brinner för DIF men är det något mer specifikt som du brinner för inom JK?

– Som veteran i styrelsen brinner jag för något så basic som att det ska vara enkelt att engagera sig inom JK, och i synnerhet att de rutiner vi har ska vara så enkla som möjligt. Från styrelsens arbete till de olika hjälpmedel vi har, som hemsidan, bokning av resor och att ta fram souvenirer. De senaste åren har vi renodlat och tagit bort saker som inte fungerat, och det vi gör ska istället bli grymt bra.

Vad är din personliga målsättning som styrelsemedlem i JK?

– Att få igång nya hemsidan.

Du är en av de i styrelsen som suttit längst, vad har du lärt dig under dina år i styrelsen?

– Att Järnkaminernas röst väger tungt bland väldigt många supportrar och att det därför gäller att vara väldigt tydliga i vårt arbete. Alla håller inte med oss alltid men så ska det inte vara heller, men tydligheten gör att fler frågar sig vad de kan göra för Djurgården och engagemanget på läktarna ökar.

Kaknäscupen blev tyvärr inställd förra året. Varför det och vad kan JK göra för att den ska bli av i år?

– Bristande engagemang tyvärr, främst från styrelsens sida. I år finns det ett förslag att spela
cupen under EM-uppehållet och med skärpning från oss i styrelsen kan det bli en välbehövlig
återstart. Kaknäscupen är en av årets viktigaste JK-dagar och därför bör det prioriteras högt.

Hemsidan har under de senaste åren varit väldigt mycket upp och ner. Ibland har den varit fantastiskt bra och ibland har den inte alls varit bra, dels det visuella men främst innehållsmässigt. Vad ska JK göra för att nivån på hemsidan ska bli jämnare och bättre?

– Även hemsidan ska renodlas, webben har förändrats sedan senaste lanseringen 2009. Facebook, Twitter och mobilappar har ändrat behoven som finns på en funktionell hemsida 2012 och det måste vi försöka tillgodose. Men i slutändan är det innehållet som styr och här försöker vi bli fler som bidrar med texter, bilder och annat viktigt. Som sagt kommer det bli en ny hemsida som vi håller på att arbeta med just nu.

Intresset runt fotbollen har verkligen ökat den senaste tiden och alla ser verkligen fram emot en ny säsong. Varför tror du att intresset har ökat?

 – DIF har låtit oss supportrar engagera oss mer och bidra i arbetet kring klubben. Det känns som helt rätt väg med tanke på den enorma energi och idérikedom som finns bland många supportrar. Några hundra eldsjälar ger ringar på vattnet som gör att vi snabbt kommer upp i flera tusen personer som sprider budskapet. Jag ska inte säga att vi är i mål ännu med tanke på att så mycket är nytt, men det är modigt av DIF att testa nya vägar, och det ger redan resultat i biljettförsäljningen bland annat.

Hur tror du att den här säsongen kommer bli rent sportsligt men även på läktaren?

– Sportsligt är allt över fjolårets elfteplats en framgång, samt att fortsätta spöa gnaget i derbyna. Vi måste inse att det har skett stora förändringar i spelartruppen och att det kan ta tid att få bitarna på plats. På läktarna kommer den slutsålda klacken synas och höras mer än på många år. Hoppas också på minst en ny skön läktarsång att minnas från 2012.