Styrelsen rapporterar: april/maj 2012

Dela gärna!

Ett styrelsemöte har hållits sedan senaste styrelserapporten. Mycket kretsade då kring planering inför derbyt och en sammanfattning av Reseklubbens prestation så här långt. Det diskussionerna om derbyt bland annat mynnade ut i var den lyckade samlingen och marschen från Vasaparken, och hur vi skulle förhålla oss till dialog med polisen angående bland annat marschen. Då vi fortfarande inte fått konkreta tecken på förbättring från Polisens sida så hölls ingen sådan dialog, i enlighet med beslutet som togs i frågan under slutet hockeysäsongen.

Två möten med Djurgården Hockey har också ägt rum. I korthet kan om dessa möten sägas att vi har presenterat vad vi vill se ske innan vi känner att vi helhjärtat kan marknadsföra hockeyn för våra medlemmar. Djurgården Hockey kommer nu internt diskutera hur de ställer sig till våra krav och förhoppningsvis är situationen snart löst. Mer ingående rapporter från dessa möten hittas här och här.

Många medlemmar har tillkommit under 2012, vilket har gjort att vi länge har haft brist på medlemskort. Ett angenämt problem som nu har fått sin lösning – nya beställdes och de som inte hämtat ut sitt kort personligen har fått det hemskickat (hör av dig till [email protected] om du trots allt ändå inte fått ditt kort än).

En bortamatch har sedan senast förärats med JK-bussar på plats, och detta var matchen mot BK Häcken förra söndagen. Många vittnar om att det var en av de roligaste resorna på många år – ett axplock av det som hände går att återuppleva på JK:s Reseblogg. Under sommaren har vi många kortare bortamatcher, vilka vi satsar på att få iväg många till. Framför allt hoppas vi att alla omgående skriver upp sig till invasionen av Norrköping.

Planeringen inför Kaknäscupen pågår för fullt efter förra årets debacle. Ett datum är så gott som spikat, vilket tillsammans med all annan info kommer upp på hemsidan inom kort.

Supportrarnas egna nyhetsblad på Stadion, Sofiabladet, har för vår del hamnat lite i skymundan under vårens Stadionmatcher. Detta har helt klart gått ut över produkten, vilket är synd. Diskussioner kommer tillsammans med UCS och Fabriken hållas under uppehållet om det framtida formatet för bladet. Vill du skriva texter för Sofiabladet eller för JK:s hemsida är det bara att höra av sig till [email protected]. Gårdagens redaktionsmöte ställdes in p.g.a för få anmälda och att några av deltagarna istället var på visning av Stockholmsarenan (separat rapport från detta besök kommer inom kort).

Järnkaminerna är vakna på frågan om Björn Erikssons utredning av idrottsrelaterat våld och kommer arbeta för att supportrarnas röst ska finnas med i det slutgiltiga underlaget, då förslagen som presenteras där sannolikt kommer få stor inverkan på vår supporterkultur. Frågan blir bara om påverkan blir mestadels positiv eller negativ, där avser iallfall vi att göra vårt bästa för att se till att vår röst tas på allvar.

Till sist, missa inte att redan nu säkra din plats i extra feta klacken mot slöddret från Götet den 3/7.

Du som har synpunkter, du som vill erbjuda dig att engagera dig i Järnkaminerna, du som vill hugga eller hylla, tas som vanligt tacksamt emot på [email protected].

/Järnkaminernas styrelse