Fem chanser att återupprätta vår heder

Dela gärna!

Dags att skaka av oss martyrskapet och blicka framåt. Det är i stunderna av mörker vi måste kliva fram och visa att vi är Djurgår’n tills vi dör även i praktiken.

När Styvben Starke 1889 söp upp medlemskassan och fördröjde bildandet av Djurgårdens IF med över ett år, lade sig John Jansson ner och grinade? Eller fortsatte han kämpa för sin vision om Djurgårdens IF?

När “Division 2 – Djurgår’n Ändå” inte bara var ett klatschigt slagord utan en faktisk återspegling av DIF:s usla sportsliga resultat, borde föreningen och supportrarna lagt sig ner och dött? Eller lyckades vi resa oss, även då?

När vi 2009 ligger under med 0-2 på förhand inför returmötet i kvalet mot Assyriska, gav vi upp eller gjorde vi allt vi kunde på läktarna för att hjälpa DIF gripa det sista halmstråt?

Vi har 122 år av framgångar och misslyckanden, mirakelvändningar och chockförluster bakom oss. Det som definierar oss är hur vi möter motgångarna. Vi tror att vi Djurgårdare bäst möter motgångarna vi nu drabbas av rakt på, med stolthet och ett jävlar anamma, genom att fortsätta vara Sveriges bästa bortafölje, genom att sjunga högre och längre än innan. Vi har nu framför oss en rad väldigt konkreta tillfällen att visa att vi aldrig ger upp. Låt oss ta dessa tillfällen i akt och oavsett resultat känna att vi supportrar kan gå rakryggade på Stockholms gator vad som händer.

12 maj – DIF – Malmö FF på Stadion

Om vårt spel på bortaplan varit fullständigt katastrofalt så har vi ändå sett att de poäng vi tar i år troligen kommer på hemmaplan. Där vet vi också att vi på läktarna kan spela en stor roll. Nu på söndag mot Malmö FF ser vi till att göra Stadion till den kokande Djurgårdskittel vi vet att vi kan skapa. Att möta ett starkt MFF är svårt men ingen ska säga att vi på läktarna vek ner oss på förhand. Fixa biljett idag och se till att dra med dig dina blårandiga vänner: http://www.ticnet.se/event/dif-malmo-ff-biljetter/258571

22 maj – första derbyt på Friends

Derby mot våra största rivaler. Mer ska inte behöva sägas. Nu fyller vi södra kortsidan och ser till att visa att det visst går att skapa stämning på Friends, det krävs bara tusentals Djurgårdare för att göra det. Låt oss stå sida vid sida och manifestera vår kärlek och passion för Djurgårdens IF när vi möter våra antagonister från Solna, gör vi det inte i den här matchen så gör vi det aldrig.

Köp biljett här: http://www.ticnet.se/event/aik-djurgarden-biljetter/242019 (Bortastå, läktare 1)

26 maj – cupfinal mot IFK Göteborg

Söndag 26 maj återvänder vi till Friends för att spela cupfinal mot IFK Göteborg. På något mirakulöst sätt har vi tagit oss till final och har en chans på spel i Europa. Att matchen blir svår råder det inget tvivel om och just därför förväntar vi oss att varenda Djurgårdare sluter upp på plats och ger DIF stödet de behöver för att kunna kriga för chansen på vår första titel sedan 2005. Biljettpriserna är dessutom grymma, 100 kr för klacken (50 kr för ungdom) och 150 kr för långsida (100 kr för ungdom). Finns alltså inga ursäkter, fixa din biljett snarast: http://www.ticnet.se/event/svenska-cupen-final-2013-biljetter/268229

17 juni – IFK Göteborg borta

Om någon enskild match symboliserar och definierar vår bortaresekultur lite extra så är det bortamötet mot Blåvitt. JK fixar bussar för endast 200 kr. Matchen är på en måndag i juni, ett bra tillfälle att visa att Djurgårdsfamiljen klarar av att resa med ett större bortafölje än vad de flesta lag klarar på helger. Men då krävs att så många som möjligt skriver upp sig så fort som möjlig. Tyvärr väntar vi djurgårdare ofta till sista stund med att fixa resor och builjetter. Kan vi se till att denna resa blir ett undantag från den tråkiga regeln? Läs mer och boka din resa nu: https://www.jarnkaminerna.se/2013/04/10/ifk-goteborg-dif-176/

30 juni – DIF-Öster, sista matchen på Stadion

Biljetterna är på god väg att ta slut till den här matchen och du som vill ha biljett bör fixa den snarast. Oavsett det sportsliga; om 10, 50 eller 100 år ska ingen säga att vi inte gav Stadion en värdig avslutning. Låt oss gemensamt se till att göra denna kväll till den magiska tillställning den förtjänar att vara. Skaffa en av de få kvarvarande biljetterna här: http://www.ticnet.se/event/dif-oster-biljetter/258577

DIF1963_tvapinns_stor

Djurgår’n, vi ger aldrig upp!