"Jag lovar att tackla Kennedy"

Dela gärna!

Järnkaminerna var idag på plats på den öppna träningen för att kolla läget inför derbyt. Vi lyckades få en pratstund med den litauiska försvararen Vytautas Andriuskevicius.

AHEA_3437

 

Vytas, imorgon gäller det, derby mot aik. Hur är känslan i truppen?

– Den är bra, alla är taggade och fokuserade. Vi spelare inser verkligen att det här är en sjukt viktig match och vi har gott självförtroende efter två raka vinster.

I en av de första intervjuerna du ställde upp på så sade du att du inte kunde så mycket om Sverige eller det svenska språket, men att du visste att du hatar aik. Hur kommer det sig? Och har hatet stegrat i takt med att du varit här ett tag nu?

– Haha! Jag menade kanske inte riktigt det jag sa, men jag förstår rivaliteten mellan supportrarna och det var faktiskt Sparris som sade att jag skulle säga det, så det är mest hans förtjänst.

Ett derby är ju något riktigt speciellt, kanske mest för oss supportrar. Har du spelat något stort derby tidigare?

– Ja det har jag gjort. När jag spelade i Gdansk så blev det några derbyn mot Gdynia, det var alltid fullsatt på läktarna och bra tryck!

Vad har du för förväntningar på matchen imorgon?

– Vi ska vinna, inget snack! Oavgjort är ingenting som kommer på tanke och heller ingenting vi är nöjda med. Jag känner till att det är bortaderby men jag vet att våra fans kommer vara på plats ändå och stötta oss, det ska bli häftigt!

Bland djurgårdens supportrar så är Kennedy Igboananike en väldigt opopulär spelare, för att uttrycka det milt. Kan du lova att du trycker till honom imorgon om du får chansen?

– Haha! Det är deras anfallare va? Den där snabba? När det gäller snabba spelare så gäller det spela tufft, och jag lovar att tackla honom om jag får chansen.

Sist av allt, hur går det i matchen imorgon och vilka gör mål?

Vi kommer att vinna! Vem som gör mål spelar ingen roll, Kenneth kanske gör mål? Jag bryr mig inte så länge vi vinner.

AHEA_3454

 

Gör som Vytas, var på plats på Friends Arena imorgon! Har du av någon oförklarlig anledning inte biljett ännu så finns det fortfarande ett fåtal kvar i DIF-klacken. Dessa biljetter köper du här.

Fler bilder från träningen:

AHEA_3393 AHEA_3391 AHEA_3390 AHEA_3430 AHEA_3387

DJUUUUUUUUUUUU