Sångspecial inför derbyt

Dela gärna!

Derbydags. Ett pånyttfött DIF ska för första gången ta sig ut till Friends arena. Mutbygget som numera är hemvist för Solna aik –  världens mest avskyvärda klubb tillika våra värsta rivaler. Imorgon ska vi visa vad vi tycker om dem.

Vi har haft toppar i år på läktarna som kan jämföras med våra allra bästa stunder genom åren, samtidigt som laget har haft dippar av aldrig skådat slag. Det här är en match där vi inte ska vika oss en tum, vi ska sjunga ut packet hur det än går och visa att vi är orubbliga. Även om vi ska ägna majoriteten av tiden av matchen till att sjunga fram Djurgården bör vi ej förglömma vad vi har för motstånd i denna match. Vi har riktigt många ramsor som råttorna blir illamående av att höra. Traditionsenligt får ni här en skön mix av kärlek- och hatramsor plockade ur Sveriges bästa sångrepertoar.

Vi är inte aik – En ramsa där bara inledningen är bestämd, sen räknar man upp allting vi inte är som de är. En person börjar med att nämna någonting t.ex. puckelrygg, gnagarsvin eller klumpfot, och sedan svarar de andra med samma sak.

Vi är inte aik! – Vi är inte aik!
Gnagarsvin! – Gnagarsvin!
Råttpack! – Råttpack!
Solna as! – Solna as!
Bombarjacka! – Bombarjacka!
Tygmärke! – Tygmärke!
Vi är inte aik! – Vi är inte aik!

För vi é Djurgår´n och vi é mycket bättre
Vi é Djurgår´n och inte aik!

http://www.youtube.com/watch?v=CKpDmfp5OQk

Vi é från Stockholm – Med denna sång visar var vi är ifrån till skillnad från Solnapacket. DIF är Stockholm, Stockholm är DIF – det är vår stad och det ska vi visa med all tydlighet.

Vi é från Stockholm, från Stockholms Stadion
Vi går på fotboll, och sjunger högt
Vi hatar gnaget, vi hatar bajen
Men Djurgårn´s IF älskar vi så högt

X2

Tjalalalala, tjalalalala
tjalalalala, tjalalalala
tjalalalala, tjalalalala
Men Djurgårn´s IF älskar vi så högt

http://www.youtube.com/watch?v=9MUsxVE3BVM

En råtta svart och gul – Samhällets främsta skadedjur med ett svart hjärta och gula kläder är en passande symbol för Solna aik med tillhörande supportrar. Sången kan nå sjuka ljudtoppar om man håller ut tonen i början.

En råtta svart och gul, fy fan vad han är ful
Fy fan vad vi hatar AIK, fy fan vad han är ful

Jag kängade en gnagare – En riktig stämningshöjare som alltid aktiverar hela DIF-sektioner.

Jag kängade en gnagare så gnagarn´ börja blöda
Men jag é inte glad för det för gnaget ska man döda
Tjaa lalalalala lalalalalala, tja lalalalala lalalalalala

Till sist, tänk på tempot i sångerna. Om ni är osäkra på hur dem går och i vilket tempo, lyssna på din bänkgranne. För att det ska bli synkat är det lika viktigt att lyssna som att sjunga.

Älska DIF, hata aik – vi ses i Vasaparken!