Inför finalen – vi ska göra det här tillsammans

Dela gärna!

Efter den bedrövliga inledningen av säsongen verkar det äntligen ha vänt. Nu på söndag spelar DIF något så exotiskt som en final i Svenska Cupen. Vi ska sluta upp bakom vårt lag.

Med vår nya härliga norrman på tränarbänken har DIF lyckats lyfta sig ordentligt. Det infinner sig en riktigt positiv känsla inom Djurgårdsfamiljen just nu efter en extremt mörk start på säsongen. Vi är många som har slitit hårt för att stå upp mot en skev mediabild, morallektioner av Malmöspelare, horribla domarbeslut, kollektiva bestraffningar. Men vi har inte vikt en tum, och vi har återigen visat hur enormt starka vi är tillsammans. När vi i underläge mot serietvåan får en man utvisad tar i ännu hårdare, skapar en magisk stämning som lyfter fram laget och tillsammans vänder matchen. När vi som jumbo kliver in på Friends och släpper in ett mål efter fem minuter och i ett stort numerärt underläge på läktaren fortsätter att mala på och sjunga ut råttorna på andra sidan. Det är DIF personifierat.

På söndag kan vi ta vår första titel sedan 2005. DIF har absolut allt att vinna och IFK är stora favoriter. Även fast det inte känns som hemmaplan spelas matchen i Stockholms närområde och vi ska blir riktigt många där ute. Låt oss samlas än en gång och göra det vi gör bäst. Nämligen att skapa ett tryck på läktaren andra lag bara kan drömma om. Vi visade i derbyt att det går att skapa grym stämning på Friends, det behövs bara tusentals djurgårdare. Slut upp för vårt lag och visa dem att vi står bakom dem vad som än händer. Det är vi tillsammans som ska göra det här. Inte Erton, inte Högmo och inte en gruppering på läktaren – det är vi tillsammans. Låt oss ta den här titeln på söndag och sen åka ut på Europaäventyr.

Just nu är det ett otroligt sug efter biljetter till matchen. Våra läktare börjar fyllas upp på allvar och läktare 2 har nu öppnat upp. Köp biljett här. Om ni inte lyckas boka sittplatser bredvid varandra kan ni ringa Ticnet på 0771-70 70 70, 0776-70 77 77 eller köpa biljett biljett i klacken och hjälpa till att skapa en magisk stämning.

Köp biljett och sjung fram DIF till guld!

52d9a6278685388a7cbfcc156f670575
Edit: Järnkaminerna kommer idag att sälja souvenirer inne på den södra läktaren, så se till att köpa dig snygg. Glöm heller inte att skriva upp dig till Göteborg borta måndag den 17/6. Priset för resan är löjliga 200 kronor.