Intervju med "Mr Ticket" Tomas af Geijerstam

Dela gärna!

Lugnt och skönt i dagar som dessa kan jag tänka mig?

– Ja, allt är bara fantastiskt. Fåglarna kvittrar och det är skönt här i solstolen. Nej då, skämt å sido. Lugnt och skönt är en underdrift. Vi har en av de största utmaningarna i Djurgårdens historia och det är mycket som ska falla på plats till på söndag. Men under omständigheterna att vi får tillgång till arenan så sent så kommer det bli helt fantastiskt! Men självklart kommer det att vara en del barnsjukdomar.

tomas_af

Vilken typ av barnsjukdomar?

– Någon plats är lite skymd. Kameraplattformar som står i vägen och att vissa platser finns faktiskt inte. Det är nytt för alla parter. Det är nytt för personal, SGA, biljetthanterare och publiken. Vi öppnar upp 2 timmar innan så att folk ska hinna bekanta sig med arenan och hitta till sin plats i god tid. För att underlätta för oss ser jag gärna att folk kommer i tid till matchen.

– Jag har fortfarande sista matchen på Stadion på näthinnan men ju närmare vi kommer desto mer inser man hur fantastiskt detta kommer att bli. På söndag är det publiken som kommer att göra det hela till en enda stor fest, kan vi krydda det med en seger kan detta bli riktigt, riktigt bra.

Är det någon alls som hör av sig till dig egentligen? 

– Ja ett par stycken. 250 mail om dagen och ca 160 samtal. Men i och med att många fick sina säsongskort idag så kommer trycket att gå ner lite.

Vilka är de vanligaste frågorna som ställs?

– “När får jag mina säsongsbiljetter?” är den absolut vanligaste frågan. Sedan har det varit en del problem med stora bokningar via ticnet då det varit en kontaktperson för alla i kompisgänget, vilket har gjort att det är upp till gruppbokaren att informera sina vänner. Men detta lär vi oss till nästa gång.

Det är 4 dagar kvar till premiären på Tele2 Arena, hur ser biljettläget ut?

– Det är närmare 23 000 biljetter sålda idag. Jag tror faktiskt att det blir slutsålt nu på söndag. Ska man ha ståplats i klacken måste man köpa nu! Annars kommer man bli placerad på Södra över, det finns ytterst få biljetter kvar (färre än 300 reds. anm) i klacken till matchen. Utöver klacken finns det lite ströplatser kvar på långsidorna och ett par stycken kvar på “Aktiv Sitt”.

– Så mycket djurgårdare som det kommer vara på plats på söndag, så mycket djurgårdare har vi inte haft på en match sedan Partizan i CL-kvalet 2003 då vi var 28 000. Jag väljer att inte räkna matchen mot Juventus då det var så mycket turister. Det kommer verkligen vara en grym match så min uppmaning till alla Järnkaminer är att köpa biljett direkt och bidra till haussen. KÖP BILJETT TILL KLACKEN HÄR!

IFK Norrköping snackar om att de ska komma upp med 2 000 personer med högafflar och trimmade traktorer. De verkar vara i toppform. Hur många biljetter rymmer IFK Norrköpings sekion? 

– Norrköpings sektion tar 2 500 åskådare, idag har de sålt ca 1 400 biljetter.

Kommer de att sälja slut?

– Nej.

Hur många biljetter kommer att skärmas av från Pekings sektion mot angränsande sektioner?

– I princip inga. En frizon på ståplats mot vår familjeläktare på ca 200 biljetter kommer att blockas för detta.

Tele2 Arena tar enligt wikipedia 30 000 – 33 000 besökare. Vad är kapaciteten på söndag?

– Svår fråga. I och med att vi hela tiden upptäcker platser som inte kommer kunna säljas och att vi inte vet hur många platser som påverkas av kameraplattformarna vet vi inte hur vi ligger blockningar. De siffror vi har fått till oss vid arenabesiktningen är att det ska gå in 33 000 biljetter. I och med att vi inte säljer rad 1 och 2 på arenan så kommer den verkliga siffran vara någonstans runt 30 000 på söndag.

Vad tror du om söndagen? Kan vi förvänta oss lapp på luckan?

– Ja! Förutom pekingsektionen då.

Någon sista uppmaning till besökarna?

– Se till att du har med dig din biljett på söndag. Kom i god tid så att du hittar till din plats och alla kringutrymmen. Är det någon match man ska komma tidigt till så är det nu till premiären. Med matchen på stadion på näthinnan så är det verkligen fantastiskt när det är mycket folk på arenan tidigt innan avspark!

Vilken sektion har du plats på?

-Ingenstans och överallt. Men jag kommer nog att hålla mig runt klacken och på 223an.