Intervju med Tim Pang inför söndagen

Dela gärna!

På söndag har vi premiär på en ny hemmaplan. Det innebär en del utmaningar – och många möjligheter. JK tog ett snack med Tim Pang om känslan, tifo och läktarsånger.

1062119_10153049136705531_1352002651_n

Vad har du för känsla inför söndagen?

– Den är svår att beskriva, en konstig blandning mellan en sjuk taggning, hög fokusering och stor nyfikenhet. Det är mycket som rör sig i skallen inför söndag. Jag har haft svårt att sova senaste två dygnen och det lär väl fortsätta så fram till matchdag.

– Stadion har blivit Stockholmsarenan – vad tänker du om flytten?

– Det kändes väldigt sorgligt att lämna en så anrik och otroligt vacker arena som är så proppfull av historia. Men faktum är att Stadion inte är en utpräglad fotbollsarena, dock har den naturgräs vilket fotboll ska spelas på. Jag blev DIF i Globenområdet, är uppväxt i närheten och det var därifrån mitt fortsatta engagemang blev starkare. Det ska bli intressant att byta till en arena med två hyresgäster som har exakt samma villkor. Där den ena fått för sig och skapat en egen bubbla kring att det på något sätt skulle vara deras egna arena. Vi som har varit engagerade i flytten och har alla kort på borden vet vad som stämmer och inte.

Vilka nya möjligheter finns på arenan jämfört med på Stadion?

– Vi flyttar till en ny tajt arena där vi som supportrar kommer känna en större gemenskap och närhet mellan de olika sektionerna. Utan löparbanor och med ett bättre tak som hjälper akustiken. Vi flyttar till en helt egen klacksektion på kortsidan, där den ska vara och där man vill stå för att sjunga och stödja DIF i 90 minuter och inte utnyttja biljettpriset för bra platser. Där kan vi nu fortsätta att bygga vidare på Sofialäktaren och utveckla den kärna som tidigare funnits på M/N. Vi kommer kunna bolla ramsor med aktiv sittplats på ett helt annat sätt. Jag tror vi kommer få ett grymt lyft på läktarna till skillnad från Gnaget och Bajen som flyttat från bra arenor stämningsmässigt. Vi kommer själva att förstå vår fulla potential och visa vad vi verkligen är kapabla till att skapa.

Vilka blir de viktigaste utmaningarna?

– Att ta till vara på vår historia och att verkligen bygga vidare på Sofialäktaren på kortsidan. Att från dag ett sätta den prägel och gemenskap som vi vill ha i klacken och som vi sen ska kunna utveckla. Står man på Sofialäktaren så är det fullt ös och 90 minuter konstant stöd som gäller. Du ska känna dig stolt över att vara en del av samma läktare där alla har samma inställning. Sofialäktaren är större än på Stadion och många gamla klackrävar flyttar till aktiv sittplats. Så det gäller att fylla upp det tomrummet och för den nya generationen att visa att framtiden är här och sätta ribban direkt.

Vad innebär flytten tifomässigt – hur ser läktarna ut ur det perspektivet?

Ny arena med nya möjligheter men också många nya utmaningar och frågetecken. Jag tror och hoppas vi kommer kunna skapa nya grymma arrangemang som går till historien och som får folk att fortsätta stödja vår verksamhet. Jag vill som vanligt inte släppa för mycket men vi har ett par riktigt bra idéer och tankar inför hösten…

Vilka sånger vill du ska eka på söndag?

– Alla. Det finns inget annat. Men som de flesta vet gillar jag att visa var vi kommer ifrån. Sen skulle jag verkligen vilja testa vad arenan går för och om den pallar 30.000 hoppande Djurgårdare. Så en av de grymmaste Olé Olé Ola runt hela arenan i andra halvlek vore något.