Nu är det upp till oss

Dela gärna!

Imorgon är det dags. Efter drygt 75 år med Stadion som hemmaborg kliver vi in på en ny arena. Men vi ska ta arvet med oss – nu sätter vi Djurgårdsprägel på hela Stockholmsarenan. Det är upp till oss.

Nu är det dags för premiär på vår nya hemmaarena. Förväntningarna är uppskruvade, förhoppningarna likaså. Även om arenan säkert har några barnsjukdomar fortfarande vet vi en sak: den kommer vara sprängfylld med djurgårdare.

Vi har en grym klacksektion nära planen med 3 700 personer (plus övre etage). Dessa har imorgon ett stort ansvar. Varje enskild individ på klackläktaren måste se sin roll i helheten för att vi ska lyckas få arenan att gunga, hoppa och våra sånger att eka i betongen.

Klacken är motorn och med en taggad och aktiv sittplats kan vi skapa magi. Lyssna på klackledarna, sjung TYDLIGT och känn melodin. Några tysta fågelholkar är inte välkomna.

Vi har en chans att skapa något som aldrig tidigare gjorts på våra läktare. Det har potential att bli en sjukt grym upplevelse för alla inblandade.

Nu tar vi den där jävla chansen.

DJUUUUUUUUU

instaDIF_medium

Biljetterna är nästintill slut till DIFs sektioner. Nedre etage, långsidorna och klacken är helt slutsålda. Men det är ännu inte försent för dig som är sent ute. Köp biljett här! Vi kommer inför matchen att samlas på lite olika ställen, från Östra på Östermalm till En arena vid Globen. Läs mer om samlingen här! Vi vill uppmana alla som har tid över imorgon att hjälpa Sofia Tifo med det sista inför det första (grymma i alla fall) tifot på arenan. Läs mer om hur du kan hjälpa till här! Till söndagens premiär släpper vi en nygammal t-shirt. Info kommer! Köp säsongskort i klacken om du inte fick tag i plats till matchen så du inte missar resterande matcher! (säljs under hela augusti om de ej tar slut).

Har du svårt att tagga till? Läs då någon av följande intervjuer och texter så är problemet löst:

– Nu säljer vi slut!

– Intervju med Tim Pang

– Intervju med Janne Tauer

– Hetstext inför matchen